hjälp! Marknadsekonomi


 • 19:15 07 Apr 2008

  Inactive member

  Jag har en uppgift som går såhär: "Det ekonomiska systemet som är mest utbrett i världen idag (marknadekonomi) bygger på vinsten, egoismen som drivkraft för utveckling. Detta system har ju ändå jämförelsevis skapat goda samhällen med hög och bra levnadsstandard. Hur kan man förklara det?" SNÄLLA ge bra förklaringar! ^^

 • 12:20 25 May 2008

  Inactive member

  [citat]Jag har en uppgift som går såhär: "Det ekonomiska systemet som är mest utbrett i världen idag (marknadekonomi) bygger på vinsten, egoismen som drivkraft för utveckling. Detta system har ju ändå jämförelsevis skapat goda samhällen med hög och bra levnadsstandard. Hur kan man förklara det?" SNÄLLA ge bra förklaringar! ^^ [/citat] Marknadsekonomi bygger på tillgång och efterfrågan samt specialisering till skillnad från exempelvis planekonomi (tänk Sovjet). Effekten av att man tillverkar något för fler än sig själv så skapas ett överskott som säljs till rådande marknadsvärde och leder till en vinst. Vinsten kan användas till utveckling, nyanställning eller exempelvis trevligare löner till anställda. Fri konkurrens är ledord.

 • 12:21 25 May 2008

  Inactive member

  [citat]Jag har en uppgift som går såhär: "Det ekonomiska systemet som är mest utbrett i världen idag (marknadekonomi) bygger på vinsten, egoismen som drivkraft för utveckling. Detta system har ju ändå jämförelsevis skapat goda samhällen med hög och bra levnadsstandard. Hur kan man förklara det?" SNÄLLA ge bra förklaringar! ^^ [/citat] Jo visst lever vi i en säker tillvaro här i väst och det är tack vare marknadsekonomin. Problemet med detta systemet är att det endast fungerar då man kan använda sig utav billigare arbetskraft för att tillverka produkterna som ska ut på marknaden. Det är därför som vi utnyttjar människor som lever fattigt i U-länderna runt om i världen. Därför kommer aldrig alla människor att kunna ha det bra så länge vi anammar detta tänket om fri konkurrens, för konkurrera det gör djuren varje dag och slåss för överlevnad och det är det som skiljer oss åt från djuren. Det är våran förmåga att kunna sammarbeta som har fört oss högst upp i näringskedjan. Så nu återstår det helt enkelt att vi börjar sammarbeta fullt ut på alla plan för att rädda oss själva, djuren och den här planeten. Men planekonomi har heller aldrig fungerat fullt ut i praktiken så vad som behövs är att ett gäng smarta, sammarbetsvilliga, ödmjuka och kärleksfulla människor sätter sig ned och planerar den ultimata lösningen inte bara för nationen eller rasen utan för allt levande.


Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.
Inlägget är rapporterat! ×
Du måste vara inloggad! ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen ×