Musik (rock)

3 röster
11566 visningar
uppladdat: 2005-06-02
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
För mig är musiken väldigt viktig, det kan knappt gå en dag utan att jag lyssnar på musik. Musiken är en stor del av mitt liv jag lyssnar på musik både när jag är ledsen och glad. Musiken kan man beskriva sina känslor med, idag finns det massor med artister som beskriver sina känslor med hjälp av musiken bland annat Eminem han rappar om sitt liv. Musik är nog en stor del av alla människor liv idag, alla människor har oftast sin egen favorit stil och favorit artist.

En av många musikstilar som jag gillar är Rock. Det var på 1960 talet som rocken började bli populär, men det hela började med blues i USA någon gång i slutet av 1800-talet. Blues är den svarta arbetarklassens folkmusik och har sitt ursprung från Afrika. En av Rock´n Rollens absolut största artister var Elvis Presley och det var på mitten av 1950-talet han slog igenom. Många ser han fortfarande som kungen inom rockmusiken. Det var han som fick alla flickor svimma och skrika på hans konserter. Han föddes 8 januari 1935 i Tupelo, Mississippi han var tvilling med Jesse Garon Presley. Men Jesse dog direkt efter födseln. Elvis växte upp fattigt, och hans föräldrar hade olika jobb så de skulle klara sig men de hade inte ens råd till en gravsten till Elvis tvillingbror Jesse.1953 spelade Elvis in sin första skiva på Sun Studios. Den innehöll två låtar, My happiness och That´s when your heartaches begin, och det var en födelsedagspresent till hans mamma. Efter en tid var han plötsligen känd han var rockmusikens kung. Mellan 1970 och 1977 gav Elvis mer än 1 100 konserter. Den mest kända konserten är "Aloha From Hawaii Via Satellite" som han spelade i januari år 1973. En konsert som Elvis gjorde gratis, till förmån för Kui Lee´s Cancerfond. Målet var att samla in 25 000 U.S. Dollar och resultatet blev det tredubbla. Han var även gift med Pricilla Presley 1967-1973 dom fick även ett barn som dom döpte till Lisa Marie Presley och hon föddes 1968. Elvis kända musikstilar var Gospel, Rock´n Roll, Country och Blues. Elvis var den första vita mannen som hade toppat listorna med blues. Fram till 1977 gjorde Elvis massa låtar, filmer och konserter men tyvärr avled han 16 augusti 1977, det är fortfarande oklart om vad som orsakade hans död. Men på hans hemsida står det att han dog av hjärtproblem. På hans begravning kom det 75 000 fans och folk som respekterade honom, och varje år vallfärdar det flera tusen människor till hans gravplats.
Än idag påverkas många av rocken och 1968 blir det studentrevolt i USA. Det börjar bli modernt med ”hippies” och den levnadsstilen innehåller både musik och droger. Musiken inspireras av de österländska harmonierna. Några sångare som blev kända är bl. a Jimi Henrix och Janis Joplin. Båda två dog unga på grund av överdoser av heroin, men fortfarande hyllas deras musik som något av det avgörande för den fortsatta utvecklingen av rocken. Janis Joplin var en av de första kvinnliga rock- och blues artisterna som blev känd.

1970 hände det en hel del inom ungdomsmusiken. En massa nya musikstilar kom fram och det var: Disco, hårdrock, synt, punk, reggae m.m.
2000-talets rock Nu är det mesta förändrat inom musiken nu ska man inte ha långt hår längre eller hårt sminkade runt ögona och sådana typiska saker. Nu är det mer att man ska vara fin eller rättare sagt halv naken i sina musik videor eller på sina konserter för att bli känd, det är nästan så det fungerar nu i denna tid. Det känns som inte artisterna blir älskade för sin musik utan mer för hur dom ser ut. Det är fel ändå, på Elvis tid blev han både älskad av sina grymma stil och hans bra musik Nu blir man ofta också dömd över vilken sorts musik man lyssnar på, men nu är det mer "inne" med att lyssna på Rnb och sådan musik. Tänk vad allt förändras egentligen..


Några musikstilar och artister:

Blues: Uppstod strax innan sekelskiftet 1900 i bla. Chicago, B.B King var en av de stora artisterna som sjöng ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Musik (rock)

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2005-07-29

    Intressant!!!

  • Inactive member 2008-03-15

    BRA!!

Källhänvisning

Inactive member [2005-06-02]   Musik (rock)
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4369 [2024-04-26]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×