Skilsmässor

1 röster
2759 visningar
uppladdat: 2011-06-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Skilsmässor

Skilsmässor har länge varit ett problem i vår värld, i vårt land och i vår generation. Det har ökat kraftigt, speciellt i Sverige. De som blir drabbade är ju förstås barnet/barnen till de skilda föräldrarna. Jag tycker inte att föräldrarna drabbas så värst mycket. Om jag och min fru skildes åt och vi hade ett barn tillsammans så skulle det vara mest jobbigt för barnet. Jag har sett en del filmer om just skilsmässor där barn berättar vad de mest avskyr, och det brukar vara att det är jobbigt att leva i två olika miljöer. Det är inte ett problem som man bär på hela livet, det går över, man vänjer sig efter ett tag. Jag som förälder har inte mycket att tänka på, jag tar hand om mitt barn i en vecka sen åker hon till mamma och det ser ut sådär ungefär, vad jag vet efter att ha pratat med en del vänner som har skilda föräldrar.En förälder kan hitta en livskamrat lätt, det är bara att sitta framför Facebook inte vet jag, och hitta en trogen. Kan ett barn som har skilda föräldrar också sitta och leta efter nya föräldrar på Facebook? Nej det kan de verkligen inte, man kan inte hitta en ny förälder som ersätter de biologiska.

Vad jag vet så finns det folk som nästan bara ser skilsmässor som en svart duk, fullt med negativa saker. Folk finner inget gott, inget postitivt i det. Skiljer man sig så är man en direkt idiot och blir nedtryckt. Jag säger nu inte att skilsmässor är posetivt eller negativt, det har sina för och nackdelar. Jag tror att folk skiljer sig är för att alla andra vägar är stängda och det finns bara en som har öppet, och det är just att skiljas. Enligt min åsikt så kan det vara att man inte fann någon frihet i äktenskapet, man ruttnar på det snabbt. I Sverige är det smidigt att skilja sig. Man orkar inte kämpa för kärleken, man ger upp alldeles för lätt. Jag tycker att man ger för lite syre för att låta elden brinna ett bra tag. Mina föräldrar brukar också bli ovänner någon gång, de ger varandra en chans och allt blir bra igen. Å andra sidan så skiljer det sig betydligt mycket utifrån konflikten. Ibland finns det inga chanser man har att ge.

Om man nu har skilt sig så har man mycket att tänka på, vad ska jag göra med sakerna, barnen, ekonomin. Man kanske skulle kunna ta ett snack innan eller efter skilsmässan om vad man ska göra med alla grejer som man köpte in ihop. Det måste ju lösa sig, man delar så att man får lika mycket var. Eller så får man ersättning. Jag vet ingenting, det är vad jag tror och tycker att det borde vara. Pengarna som hade varit tänkt att bli brända på en het semester eller något kanske man får dela på nu. Barnen får föräldrarna dela på, inte med såg utan med hjälp av domstolen. Så att barnen får träffa båda föräldrarna med jämna mellanrum. Steg ett är ju som jag nämnt tidigare är att på ett eller annat sätt försöka prata om konflikten, om det inte fungerar och att ett snack resulterar med bråk så anser jag att man inte ska bråka vid barnens närvoron. Den enda som får skit för all problem måste vara barnet till stor del, en fem åring ser mamma och pappa gapa och skrika i mun på varandra varje dag, det är ju rena mardrömmen. Så för att bevara barnen trygga så är min åsikt att man inte kombinerar barn och bråk i samma stund, fungerar inte det så är det bara att skiljas. Det är det bästa för paret och främst barnet.

Det har jag sett, läst och hört att om ett par skiljer sig så förlorar de respekten hos varandras familjer, de förlorar tilliten, familjen kommer inte att lita på en. Det kommer att bildas en liten strids yxa mellan de två familjerna, den ena familjen kommer att sprida ett dåligt rykte om den andra och tvärtom. Så är det ialla fall hos oss. I Sverige så är jag inte säker på hur det blir med familjerna, jag skulle inte bli chockad om det var samma här med.
De ena partnens vänner vänder ryggen mot den andra partnen och så blir de osams och börjar hata varandra.

Avslutningsvis så vill jag bara säga att det inte är dåligt att skiljas och det är heller inte bra, vi jämför skilsmässor och att vara sjuk. Du är trött på din partner ni bråkar hela tiden och du är nedstämd och mår dåligt. Må dåligt vill ingen vara hela tiden, hon måste hitta den rätta vägen att få stopp på bårket. Det är ju självklart att man ber om skilsmässa.
Jag är sjuk och svag kan inte göra mycket än att bara ligga i sängen. Jag vill ju också bli frisk och må br...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Skilsmässor

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2011-06-01]   Skilsmässor
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58973 [2024-04-26]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×