en bra idrottslektion

2 röster
35368 visningar
uppladdat: 2003-02-27
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Uppvärmning

Jägarboll. En boll och en kullare med band, övriga utan. Kullaren, som ej får gå med bollen, kastar bollen på någon. Den som blir träffad hämtar ett band och blir också kullare, de får nu passa bollen till varandra och försöka träffa ej kullade elever. Målet är att bli träffad sist. Den sist träffade börjar nästa omgång som jägare. Kan efter en stund spelas med två bollar.
Jägarboll kan även spelas på två planer. Två lag ex. ett rött och ett blått, och två planer, lika många röda och blå på båda planerna och en boll på varje plan. De med samma färg på planhalvan samarbetar och försöker träffa motståndarna med bollen. Blir man träffad av bollen går man över till den andra spelplanen och hjälper de med samma färg som en själv. Målet är att tömma den egna planhalvan på motståndare.
Jägarboll i lag är en annan variant. Fyra till sex lag med lika många elever på varje lag. Det ena laget skall under två minuter försöka bränna så många som möjligt ur de andra lagen, de får ej gå med bollen. De som blir träffade går dock ej ur leken utan fortsätter att försöka undvika att bli träffad. Antalet träffade räknas efter två minuter och ett annat lag får vara jägare. Det lag som träffat flest motståndare när alla lag varit jägare vinner.

Grundlektion

Spökboll. 2 lag med vars ett spöke från start. Bägge lagen försöker kulla ut det andra genom att kasta bollen (riktig "mjukisboll") på kroppen på motståndarna, som får skydda sig med huvudet (drar siktet från huvudet). Kullad går till sitt "spökgäng" där de försöker hjälpa sina okullade kamrater (se figur), planhalvorna avgränsas med hjälp av bänkar (får inte överträdas eller på annat sätt användas).När ett lag är utkullat har det andra vunnit. Kan med fördel spelas med 2 eller fler bollar när deltagarna börjar få kläm på hur det går till. Ett alternativ som gör att leken kan fortgå hur lång tid som helst är att maximera antal spöken till 2 stycken. När en tredje blir kullad så byter hon/han med första spöket osv. En annan variant är att ha några plintar på varje planhalva som fungerar som skydd.

Reservlekar om det finns mer tid över

Småstjärnerna.Vanlig kull med fast kullare. Kullad går till en utplacerad bänk el.dyl. och ställer sig på den och mimar/dansar till musiken. När någon (ej kullad) ställer sig på knä och klappar händerna framför den kullade blir den kullade fri igen, bara en i taget kan bli befriad. Man får inte kulla någon som hjälper.

Bonden och ogräset. Den här leken går ut på att en ska vara bonde och resten ogräs”ogräset” ska sitta på golvet och hålla i varandra så att inte bonden får tag på dom!!När bonden har dragit ut en person från rabatten så blir den också bonde och så fortsätter det så tills det inte finns något ogräs kvar.

Avslappning
Då så ska vi ta fram mattorna och sätta på lugn musik och slappna av

Så tycker vi om lektionen
Vad var bra?
Vi tyckte att dom lyssnade väldigt bra på vad vi sa när vi förklarade.
Och det som vi tyckte va bra var att dom förstod vad vi hade förklarat.
Och vad vi uppfattade så hade dom det kul på våran lektion.
Vad var dåligt?
Ja det vi tyckte vad dåligt var att vi ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: en bra idrottslektion

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2003-02-27]   en bra idrottslektion
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=1757 [2024-05-08]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×