Vårt behov av hjältar

7 röster
12191 visningar
uppladdat: 2003-11-21
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Planering
 Inledning
 Uppkomst
 Levnad
 Död
 Vad jag anser

Inledning
Hjälte kan ibland stavas förebild och exemplets makt. Du vet, den där personen som gör det omöjliga möjligt, som visar att visst går det. Vårt behov då av hjältar är ganska i många olika orsaker eller anledningar som då i nästan alla filmer upptar stora starka män som tar itu med alla upptänkliga problem. Det är nästan alltid så att hjälten ska vara modig, smart eller har krafter eller är bra på minst en sak.

Vad det innebär för en hjälte är då att han är oftast tvungen att ta itu med hårdhandskarna och de där manliga våldsverkarna har alltid varit och kommer förmodligen alltid att vara i majoritet, såväl i filmen som i verkliga livet. Vem behöver igentligen en hjältinna och vem kan hon vara onödigare än vad hon är? Så här är det vad den gamla hederliga hjälten vore utan sin hjältinna. Vad skulle Tarzan ha gjort utan sin Jane och Stålmannen utan sin Lois Lane? Hjältinnorna har alltid nästan varit i hela filmhistorien att dom är genom relation främst fungerat som dennes snygga kvarnsten runt halsen på dom hjältarna. Heroiska i samma betydelse och avseende som hjälten har de aldrig tillåtits att vara.

Uppkomst
Jag kan tro att alla hjältar uppkommer genom historia, teckningar, serietidningar och en hel del påhitt. I historia anser många hjältar där ifrån som exempel i troende, krig m.m. I troende är det då att dom tror att det finns gudar som i grekiska gudar eller halvgudar medan i krig kan hjältarna uppkomma i första eller andra världskriget. I teckningar eller serietidningar uppkommer det nästan alltid en hjälte i handlingen på serietidningarna eller påhitten i ritningarna.

Levnad
En levnad hjälte uppkommer då i filmer, tecknade filmer eller i serier. Några exempel på logisk levnad hjältar är då Spindelmannen, James Bond, Stålmannen, X-men, Herakles, Xena, Frodo, Aragorn, Gandalf, Legolas, Gimli dom i Sagan Om Ringen m.m. Dom är levnad hjältar för att dom har varit favoriter länge eller mest.

Död
Dom döda hjältar är då dom som inte längre är modernt eller omodernt. Det kan också vara så att en hjälte kanske dör p.g.a. av handlingen och sedan återupplivar man hjälten eller av en orsak som t ex i Matrix då Neo blev skjuten av Agent Smith men Trinity älskade Neo och det är därför han återupplevde igen. Alltså handling, orsak och verkan m.m.

Vad jag anser
Vad jag anser kring detta är att jag ser hjältar då som Herakles, Spindelmannen, James Bond eller Stålmannen är för att det är kul och spännande att kolla på dom olika serierna/filmer i TV.

Jag kan tro att alla kanske byter sin favorit hjälte då på grund av att det kommer nya hjältar hela tiden. En del byter i grupptryck eller om en hjälte som är bättre, coolare eller roligare. Jag tror inte att pojkar eller flickor har samma hjältar på grund av kön. Om hjälten är en man så brukar det väl oftast vara killar som tycker om för att manarna är coolare eller bättre än kvinnlig hjältar. Och jag tror att flickorna anser på det sättet också men flickor kan gilla manlig hjältar också genom hjältens charm.

Serier
Jag tror ibland att dom andra har det ibland som en förebild när dom då var liten och när dom blir äldre så kanske samlar dom på serietidningar/seriemagasin som ibland kan vara dyra eftersom dom gamla är värda mycket för att det ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Vårt behov av hjältar

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2003-11-21]   Vårt behov av hjältar
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2473 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×