Lägret som började som en Dröm

3376 visningar
uppladdat: 2003-12-04
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Lägret i somras började som en dröm. Jag och Karl hade bestämt oss för att åka på läger. Karl hade vart min bästa polare till och från i många år. Han är en kul kille på 17 år, dvs. lika gammal som mig. När vi kom fram till bussen vinkade jag adjö till pappa och vi sprang fram för att krama alla kompisar som man skaffat under åren. Då såg vi att Elin hade med sig en ny tjej, Sara. Elin hade alltid sett bra ut och under alla läger har man vart lite smått intresserad av henne, hon är lång, brunögd och långt, brunt lockigt hår. Sara var också i våran ålder en rolig och pratsam tjej, men inte fullt så fin som Elin. Jag och Karl gick längst bak i bussen å satte oss, och till vår stora förvånad så följde Elin och Sara efter. Eftersom det var en lång resväg så pratade vi lite med varan och bestämde oss sen för att sova en stund. När jag vaknade upp sen så låg Elin i två utav sätena och hennes huvud i mitt knä. Jag blev förvånad men självklart väldigt glad. När jag kollade åt höger så upptäcker jag att Sara och Karl sitter där och myser med varan, jag småler åt Karl som tittar ner på Elin och ler tillbaka.

Men nu var det dags för lunch. Bussen stannade utanför McDonalds och jag gick in med Karl för att ta en hamburgare, tjejerna var inte hungriga. Så vi beställde en hamburgare och sen så frågade jag ut honom om alla detaljerna och hur dom hade blivit så intresserade av varandra. Efter all smaskig fakta så var det dags att köra iväg igen, eftersom klockan redan var elva så var det inte långt kvar till lägerplatsen.

När vi kom fram så hjälptes alla åt med att bära ut packningen och uppsättning av tälten. Eftersom Karl och Sara skulle ligga bredvid varandra så var det ganska så självklart att jag och Elin blev sovkamrater, vilket inte gjorde mig någonting. Första dagen gick mest åt till att fixa iordning lägerplatsen med vindskydd, eldstad och solskydd m.m. Klockan tickade på och när klockan blev nio så var allt klart. Alla luftmadrasser var uppblåsta och sovsäckarna framme. Första dagen så var dom flesta väldigt trötta efter den långa resan och gick och lade sig vid 11 tiden.

Efter lunchen nästa dag så gick Jag, Karl, Elin och Sara ut för och ta det lugnt ett tag, vi drog med oss madrasserna och lade oss så alla hade huvudena i mitten. Jag låg mitt emot Elin. När Sara och Karl låg där och gosade så tänkte jag och Elin ta en liten tupplur, jag la mina händer under kudden som jag brukar och stängde ögonen. Plötsligt kände jag att någon tog tag i mina händer och rös till, jag förstod att det var Elin. Jag hade varit intresserad av henne på många tidigare läger men aldrig trott att hon skulle bli intresserad av mig, så jag blev jätteglad, log mot henne och sen så somnade vi båda två. Sen flöt veckan på som om man vore i ett paradis men lägret började också glida mot sitt slut, vilket innebar att vi snart skulle skiljas åt.

Sista kvällen hade jag och Elin bestämt oss för att vi skulle ha en kul och mysig kväll istället för att vara ledsna. Jag gav henne en puss och Elin gick iväg till damrummet för att duscha och göra sig iordning och jag gick med Karl till killarnas omklädningsrum. Vi hade bestämt att mötas om en timma vid natt nattcaféet, efter att jag suttit där och väntat på henne i ungefär 10 minuter så ringde hon mig och sa att jag inte behövde vänta på henne och att hon skulle ringa när hon kom in till lägerplatsen igen. Eftersom att hon var i stan så antog jag att hon ordnade någonting till ikväll.

När jag var på väg tillbaka till tältet så kommer Karl framspringande till mig med en förskräckt blick och säger:
- Sara är inne i stan med en annan kille, och man kunde se att ögonen började tåras.
Jag blev helt ställd eftersom att dom har haft det supermysigt och sista dagen på lägret så går hon och är otrogen. Det första jag tänkte var, vilket jävla svin. Men det kunde jag inte säga till honom så jag snackade med han ett tag och sa sedan till han att han skulle lägga sig så kanske det kändes bättre imorgon. Han tvekade en stund men följde sedan mitt råd och gick in i tältet. Det var först då som jag kom att tänkta på att Elin också va inne i stan. Var hon också inne i stan med en annan kille? Gillade hon mig inte längre? Jag drog på mig jackan, knöt snabbt skorna och småsprang in till stan för att titta om jag såg henne. Jag gick en stund och letade men såg henne inte någonstans. Men när jag gick in på en pizzeria för att köpa mig en dricka så såg jag en kille och en tjej pussa på varan inne i ett hörn. Tjejen hade precis lika långt hår som Elin, lika lockigt och jag förstod att det var hon. Jag gick ditåt med darrande händer för att berätta för henne vilken jävla dålig stil det var. Jag kände att tårarna var på väg men jag var tvungen att säga det till henne, jag hade alltid varit blyg men det här var jag tvungen att göra. Jag pickade henne på axeln och sa:
- Kan jag få prata lite med dig. Men när hon vände sig om så fick jag se att det inte var hon. Jag torkade bort tårarna och istället så blev jag väldigt generad. Jag berättade att det hade skett ett missförstånd och sprang iväg med en lättnad i kroppen.

På väg tillbaka så kunde jag inte fatta att jag varit så dum och trott att Elin skulle vara otrogen mot mig, sista dagen och allt. Men dom tankarna varade bara i några minuter för på en parkbänk lite längre fram satt hon med en norrlänning från lägret som jag kände igen och kysstes. Och den här gången var jag helt säker på att det var hon, jag såg hennes vackra ansikte och kunde inte låta bli att gråta. Jag gick förbi dom på trottoaren på andra sidan vägen, först då fick hon syn på mig. Hon såg att jag va ledsen.
– Niklas! Kom hit, jag måste snacka med dig! Sa hon. Men jag klarade inte av det just nu, det var för många tankar som cirkulerade i mig, jag drabbades av panik och började springa, hon fortsatte ropa men jag ignorerade henne. Jag gick av på en annan väg och satte mig vid en bäck på en stubbe. Där satt jag ett bra tag och jag var helt förkrossad.

När jag gick tillbaka till lägerplatsen så hade jag bestämt mig för att inte hon skulle få förstöra min sista kväll, att jag skulle ha en kul kväll ändå. Umgås med mina andra polare och dansa på discot. Men det gick inte, jag hade haft för starka känslor för henne. Så istället för att alla andra skulle få se mig gråta så gick jag och lade mig i tältet.

När jag vaknade upp sen så var det dags att plocka ihop alla sakerna och tältet. Jag kollade inte ens på henne, jag kunde inte. Sen var det ”kramorm” och alla kulle krama varandra före vi åkte olika bussar hem. Bussresan hem var förjävlig rent ut sagt. Att veta att Elin och Sara satt där bakom oss och pratade om oss var inte kul. Men vi satte oss ett antal platser ifrån dom och lyssnade på musik. Men även om det syntes att dom hade dåligt samvete så var det inget som man kunde förlåta i första taget. När vi var framme så stod Karls pappa...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Lägret som började som en Dröm

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2004-06-09

    Jag tycker verkligen att den t

  • Inactive member 2005-06-06

    den var jättebra!

Källhänvisning

Inactive member [2003-12-04]   Lägret som började som en Dröm
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2479 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×