Mark Twain

8 röster
10908 visningar
uppladdat: 2003-12-07
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Mark Twain föddes i Hannibal 1835 vid Mississippi. Han växte upp i en familj där pappan styrde hårt och var bestämd. Marks pappa dog tidigt när Mark var liten. När han dog blev familjens ekonomi dålig och dom hade dåliga förhållanden. I Hannibal hade Mark det väldigt svårt och hårt eftersom det var mycket våld mot negrer, barn och gamla. Mord förekom också. När Mark var barn var han väldig stökig. Han skolkade och var busig av sig. Han älskade att vara vid Mississippi floden och vara i naturen. I boken ”Huckleberry finns äventyr” handlar det om en färd på den stora floden.

Mark försökte först bli journalist och han arbetade som riverpilot. Detta var under andra världskriget. Efter det försökte han hitta rikedomar som alla andra amrikaner. Han skulle gräva guld. Han hittade förstås inte något guld och fick jobb som journalist. Från början hette han inte Mark Twain. Han hette egentligen Samuel Clemens. Namnet bytte han i samband med när han fick jobbet hos tidningen. Namnet Mark Twain fick han ifrån de stora ångbåtarna som fanns där han jobbade som flodits. Det betyder ”märke två” och stod på båtarna. Mark tillhörde sydstaterna under det amrikanskaq inbördeskriget. Mark hade haft en ganska neutral åsikt om krig men när kriget var i gång hatade han krig och ville inte motarbeta det.
När Twain blev lite större och skaffade egna pengar började han resa ut i världen med båt. När han var på en av resorna skaffade han sig en hustro som hette Maria. De gifde sig snart och skaffade två barn. Det var tack vare Maria som dom levde ett rikt liv. Familjen flyttade till ett hus nära Buffalo. Här skrev han boken Tom Sawyer(1876). ”Huckleberry finns äventyr” skrev han åtta år senare. Twain var en av Amerikas största humorist.Han åkte på turnéer runt om i världen.


Tom Sawyers
Tom Sawyers är föräldralös och bor hos sin moster Polly. Tom var lat och han försökte ofta smita ifrån skolan och fiska med sin kompis Huckleberry Finn. Dem var med om många äventyr bla var dem vittnen vid ett mord. Tom vittnar och de hotas av mördaren som är indianen Joe. Joe jagar in pojkarna i ett grottsystem. Indianen vill åt dem men dör. Pojkarna hittar en stor skatt dör innte och en tid senare adopteras Tom till en rik änka. Han vill inte vara där så han rymmer gång på gång.


Tom Sawyers äventyr och Huckleberry Finns äventyr är ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Mark Twain

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2003-12-07]   Mark Twain
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2534 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×