Mannen som kunde tala med hästar

5575 visningar
uppladdat: 2005-02-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Filmen handlar om en flicka, Grace och hennes häst Pilgrim. De är ute på en morgonritt en vinterdag tillsammans med bästa väninnan och hennes häst. Väninnans häst börjar kasa och väninnan trillar av hästen men fastnar med foten i stigbygeln. Grave försöker få tag i väninnans tyglar. Just då kommer de ut på en väg och möter en lastbil. Pilgrim stegrar sig och Grace faller av. Bästa väninnan blir överkörd och avlider. Grace tvingas till amputation av höger ben och Pilgrim blir illa skadad båda psykiskt och fysiskt.
Grace mamma jobbar som redaktör för en tidning, pappan är advokat. Båda kommer till sjukhuset och får uppleva Grace förtvivlan och kamp samtidigt så skall de ta ställning till om Pilgrim skalla avlivas eller ej. Nej, blir beslutet. När Grace kommer hem är hon knäckt och när hon får se Pilgrim, får hon en chock. Hästen är väldigt aggressiv och har ett stort, köttigt sår på ena halvan av huvudet. Mamman tar reda å allt hon kan om hästar, skador, duktiga veterinärer och dylikt.
Hon hittar artiklar om viskare, dvs. människor, som kan prata med hästar och på så sätt få dem friska. Mamman ringer upp en viskare vid namn Tom bosatt i Montana. Han är inte ett dugg intresserad av att komma till New York och titta på hästen. Mamman bestämmer sig då för att köra Pilgrim till Montana. Hon tar med sig Grace och då det kommer till Montana övertalar hon Tom att ta sig an Pilgrim. I längden visar det sig vara ett lyckokast. Tom behandlar både Grace och Pilgrim, får dem att känna sig betydelsefulla och det slutar med att Grace rider på Pilgrim. Mamman blir dessutom kär i Tom och äktenskapet håller på att splittras. Filmen slutar med att pappan har kommit på besök. Han och Grace skjutsas till flygplatsen av Toms bror för att ta flyget hem till New York. Mamman kör Pilgrim hem till New York samtidigt som hon funderar å hur hon vill ha det i framtiden med sitt äktenskap.

Filmen var väldigt gripande många gånger ex. vid olyckstillfället, när Grace kom till skolan, men stundtals tyckte jag den var lite långtråkig när det visade bilder på korna på betet. Den behövde heller inte varit så lång. Robert Redford spelade väldigt bra som Tom, undrar egentligen hur mycket han kan om hästar och hur mycket stuntmännens agerande det var i filmen. Naturligtvis måste det vara kärlek med. Det är inte oväntat att mamman blir intresserad av Tom, en riktigt karlakar, då det är lite krisigt i äktenskapet. Man fick inte reda på hur det gick. Jag tycker att filmen är bra inte minst därför att jag älskar hästar. För mig var det sv...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Mannen som kunde tala med hästar

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2019-05-01

    Tycker att mamman borde åka tillbaka till Tom

Källhänvisning

Inactive member [2005-02-11]   Mannen som kunde tala med hästar
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3673 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×