Greenpeace

7015 visningar
uppladdat: 2005-02-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jag valde Greenpeace för att jag tycker att de gör en bra insatts på miljön i Sverige och övriga Världen och de har förhindrat massor också…
De har tex stoppat kärnvapen i Alaska…

Green Peace uppstod i Kanada år 1971. Det var som en protest mot amerikanska kärnvapen i Alaska. Under 70-talet inleddes en kampanj om valfångst. Under 80-talet genomfördes de stora historiska aktionerna mot dom franska kärnvapensprängningarna i Polynesien, när Greenpeaces flaggskepp Rainbow Warrior sänktes av den franska underrättstjänsten år 1985. På 80-talet inleddes en kamp mot dumpning av kemiska och radioaktiva ämnen på havets botten. Från en blyg start under 70-talet och började växte med en enorm fart under 80-talet. Antalet stödmedlemmar ökade jättesnabbt över hela världen och det blev många nya nationella kontor, framför allt i Europa. Greenpeace kom till Sverige år 1983. 90-talet medförde nyare aktioner mot de franska kärnvapenproven och den uppmärksamheten mot Shells planer på att dumpa en oljeborrplattformen Brent Spar på havets botten.

Organisationen
I världen

Greenpeace Internationella kontor i Amsterdam anpassar Greenpeace kampanjarbetet fullständigt och fattar ett vakande öga på förbättringen i de 30 nationella/regionala kontoren runtom i världen. De nationella/regionala kontoren (Greenpeace Norden är ett av dom) väljer ett ombud var till Greenpeace Världsomfattande årsmöte. På detta årsmöte utses den världsomfattande styrelsen och den globala verksamhetens målsättning och resultat granskas. Greenpeace Internationella styrelse tillsätter den internationella generalsekreteraren. Sammantaget stöds Greenpeace totalt av två och en halv miljoner stödmedlemmar som bidrar med drygt en miljard kronor varje år till verksamheten.

I Norden

Greenpeace Norden grundades 1999 genom att en sammanslagning av de nationella Greenpeace-kontoren i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Detta i syfte att öka slagkraften och effektiviteten genom en bättre nordisk samordning. Greenpeace Norden stöttas av ca 90000 stödmedlemmar som bidrar med omkring 50 miljoner kronor om året.

På deras huvudkontor i Stockholm och på de nationella kontoren i Köpenhamn, Oslo och Helsingfors jobbar totalt ett 40-tal anställda. De flesta av doms anställda jobbar frivilligt för Greenpeace från kontorsarbete till aktioner.

Yrkesutövningen i Greenpeace Norden styrs av en styrelse som väljer en generalsekreterare att föra det dagliga arbetet. Styrelsen väljs på ett år...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Greenpeace

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2008-02-06

    Keffare äb mej fan

Källhänvisning

Inactive member [2005-02-11]   Greenpeace
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3691 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×