Vad i helvetet vill du ha

3491 visningar
uppladdat: 2005-05-26
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
En bok av
Runar Sörgard

Förord
Sivert Öholm

Bokens titel kan tyckas vara lite extrem för att vara skriven av en kristen person, men det var något som kom för författaren då han satt på ett plan på väg till USA. Han satt och tänkte på tidigare möten som han hade predikat på och undrade över himmel och helvete och plötsligt så var det där. –Vad i helvetet är det som folk vill ha? Titeln till hans nästa bok var då given. Det är en lättläst bok som även är mycket innehållsrik för både kristna och icke kristna. Personligen har jag varit lite avogt inställd till Runar Sörgard tidigare. Man går inte ut på nattklubbar och predikar och sjunger kristna sånger. Jag har alltid tyckt eller snarare trott att religion var något som man sysslade med i kyrkor och dyligt, men jag har nu insett att jag hade fel. Det hör hemma vart man än går.

Om vi tittar på boken så är den en självbiografi av Runar’s liv med många tillbakablickar men även framåt seende. Det författaren skriver om är mycket fångande och man känner ofta igen sig själv. Det är även många kristna som får sig en åthutning, då och då. Det är inte så att han namnger och hänger ut någon person, men det är nog många som får sig en tankeställare när de läst boken. Jag skulle villa påstå att alla borde läsa den, då budskapet är rakt och okomplicerat.

Ett kapitel som jag tittat lite extra på heter ”Gud bevara mej från dina anhängare” Vad menar författaren med dessa ord? Jo det är så att många kristna personer är väldigt snabba med att kritisera sina medmänniskor för att dom inte tycker och gör som de kristna vill. I detta kapitel talas det om den så kallade syndakatalogen. Det är framförallt äldre som nyttjar den och förmanar andra kristna. Tex. Du får inte röka, snusa, dricka alkohol eller dansa mm. I den bibeln som jag brukar läsa i, står det inget om dessa laster.

För inte allt för många år sedan så trodde man att jävulen bodde i elgitarren. Trummor var ett okritligt instrument och dessa kom in i kyrkan först i slutet av 1900 talet. Runar berättar vidare om att den kristna rock musiken var bannlyst i kyrkorna ända in på -90 talet. Ett citat ur boken är följande. Runar berättar om då han var på ett tältmöte i södra Sverige 1990.

Han lade märke till några killar som kom in och satte sig på sista bänken. Allt var bak och fram på dem. Mössorna, hangande byxor för stora t-tröjor mm. Man de återkom varje kväll under veckan. Han såg att en av grabbarna var snabb ut efter mötena för att tända en cigarett. Runar tänkte inte så mycket på det men det gjorde tydligen många andra mötesdeltagare. Killen kom bakom tältet efter sista mötet och frågade. Du Runar! Eftersom jag röker kommer inte jag till himlen då, när jag dör? Runar svarade att visst gör du det, bara du tror. Enda skillnaden är att du nog kommer dit snabbare än oss andra.

Killen hade mycket väl förstått att rökning inte är så bra för hälsan, men har man ett beroende så har man.

Jag tycker att författaren har fått fram sitt budskap och att boken är både intressant och lättläst. Hade vi fler författare som Runar Sörgard så tror jag att många skulle ägna mer av sin tid till att läsa böcker. Varför inte införskaffa den till sommaren. Det är en bok som jag mycket varmt vill rekommendera till hängmattan eller badstranden i sommar. Vidare så vill jag påstå att boken’s innehåll passar för alla. Vi borde alla tänka efter en smula innan vi blir s...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Vad i helvetet vill du ha

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-05-26]   Vad i helvetet vill du ha
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4323 [2024-05-19]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×