Jugoslaviens splittring

2 röster
12195 visningar
uppladdat: 2005-06-12
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
kort info om kriget och splittringen

Balkankriget (Jugoslaviens splittring) ägde rum för inte så länge sedan och det är ett väldigt omtalat krig, dessvärre är det svårt att veta vad som egentligen hände geochmed att alla berättar olika historier och säger det som dem tycker låter bra. Efter långa studier och ett antal intervjuer har jag format min egen uppfattning om kriget. Det hela började för många år sedan, året var 1941 och andravärldskriget var i full gång, då Josip Broz Tito drog sig upp i bergen med sin nyskapta partisanarmé för att möta de tyska invationsstyrkorna som var påväg in när Slovenerna ville bli fria av ekonomiska skäl, de hade det inte alls dåligt men visste att de kunde bli bättre om de var självständiga. Det började med att de frågade om dem fick bli ett eget land men fortfarande ha några saker gemensamma, det samtyckte inte serberna om, dom tyckte att allt var bra som det var. därefter började folket protestera dem tillfångatod och dödade soldater och stal deras vapen.

Eftersom allt var ett land och alla folk var blandade i blandannat armen så visste ingen vad dem skulle göra. soldaterna kunde ju inte skuta på sitt eget folk dessutom fanns dem där för att skydda landet från andra och inte sitt eget folk. Efter stridigheter förklarade europa Slovenien ett eget land och soldaterna som inte herstammade från slovenien fick gå tomhänta snarast ut ur landet. Kort därefter nästan samtidigt upprapade konflikterna sig i Kroatien och det dröjde inte länge föränn även dem var självständiga. Nu hade självständighetsviljan kommit till Bosnien. Bosnien var f.d. Jugoslaviens centrum, det låg i centrala Jugoslavien och där fanns allt i störst mängd och allt det viktigaste. Det var också så att i Bosnien bodde där ca 40% serber (ortodoxa), ca 40% muslimer och ca 20% kroater (katoliker) så när muslimerna och katolikerna ville göra bosnien självständigt ville serberna som bodde där inte det och eftersom det var så många serber så kunde man inte bara ignorera dem. Här började de längsta och allvarligaste konflikten som var mellan serberna och muslimerna (fåtal kroater). Serberna som var ungefär lika många som muslimerna hade ändå högre positioner i Bosnien och hade därför övertaget under kriget. Kriget pågic länge innan omvärlden började blanda sig och ville få ett slut på det hela. blev det klart Bosnien fick en egen republik och det delades upp såhär, serberna fick 49% av då tidens Bosnien och muslimerna och kroaterna fick överblivande 51%. Ett långt krig som ändå ledde till att det blev självständigt. Nu var det bara Serbien, Montenegro o...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Jugoslaviens splittring

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2005-10-01

    Väldigt dåligt skrivet och o-s

  • Inactive member 2005-12-20

    fel påståenden! det bodde 44 %

  • Inactive member 2006-02-21

    1. ANVÄND stavfelsfunktionen.

  • Inactive member 2006-05-10

    om man vill värkligen veta vad

  • Inactive member 2007-03-19

    cao! kako si?

  • Inactive member 2007-05-07

    hehe de va väl okej ! :D

Källhänvisning

Inactive member [2005-06-12]   Jugoslaviens splittring
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4445 [2024-04-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×