Ett öga rött

7 röster
23635 visningar
uppladdat: 2005-12-12
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Ett öga rött


”Ett öga rött” handlar om en invandrar kille i tonåren, som heter Halim. Han har en personlighet som är normal för en invandrar kille i tonåren enligt mig, väldigt ”lost in space”, han försöker hitta sig själv, vem han är. Han är ofta väldig godtrogen och ser sig själv som en blivande hjälte som ingen har upptäckt än. Det är han som skall informera och framförallt rädda invandrarna från integrationsplanen som de svenska politikerna hittat på. Han är alltså en snäll och omtänksam person som vill rädda alla dessa invandrare från de ”onda svennarna”. Ibland vänder det för Halim och han blir bara hatisk han går runt och tänker på alla dessa ”svennar” han hatar så mycket, han delar även in dem i grupperingar. Ibland när Halim vill hämnas lite på alla lärare som tog bort hans hemspråk brukar han måla månar och stjärnor inne på toaletten i skolan och lie andra ställen med.”-Sen jag målade taggen på en av toaletterna och gittade” (s.181). Halim hade nog inte brytt sig så mycket om hemspråket om han inte lyssnat på Dalanda. För hon säger att man skall kunna sitt språk väl, hon menar att en men utan sitt språk, är som en kamel utan sin puckel.

Halim har en del vänner, en av dem heter Nordine. Han är en som ofta bukar besöka Halim och hans pappa. En annan vän till Halim heter Dalanda. Hon är en gammal tant som ofta brukar berätta gamla berättelser och historier för Halim. De sitter ofta på en parkbänk, någonstans där ute, där Halim drömmer sig bort och fantiserar hur han skall rädda ”blattarna” från ”svennarna”. Dalanda berättar ofta om arabiska hjältar och så uttrycker hon sig också väldigt rasistiskt, hon tycker varken om serber, kroater eller ”svennar”, dra alla över en kant är fel, enligt mig. Det är inte bra för hon ger en felaktig bild på människor i världen, för Halim. Några av faktorerna till att han är så hatisk ibland är att han inte har några svenska vänner, speciellt i sin ålder, för det är viktigt. Hade han haft det så hade han haft en annan bild över Sverige och alla dessa ”svennar”. Det är inte lätt för en invandrar kille som Halim, att komma ett helt nytt land med helt andra kulturer, lagar, traditioner, miljöer osv. Speciellt inte om man förlorat sin mamma! Därför kan det vara lätt att gå runt och tänka på hur bra alla har det och samtidigt som han själv måste leva med alla dessa problemen.

Vid vissa tillfällen undrar jag om inte Halim skäms lite för sin pappa för att han äger en affär och är varken trogen muslim eller står upp för sitt land. Därför ljuger han ibland om exempelvis ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Ett öga rött

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2007-11-27

    VAD TYCKTE DU OM BOKKEN BÅRDE

  • Inactive member 2015-11-04

    tack för hjälpen denna recensionen var till mycket hjälp och den var fett maxad:)

Källhänvisning

Inactive member [2005-12-12]   Ett öga rött
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5123 [2024-05-03]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×