Flicka under 15år fick mindre i skadestånd.

2915 visningar
uppladdat: 2005-12-12
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Det förekommer fler våldtäkter i Sverige än vad som kan bevisas. Efter en sådan hemsk händelse är det som en betongvägg mellan offren och verkligheten som reser sig upp. Flickor som pojkar vågar inte berätta. Orden kommer i dem flesta fall inte ens fram till polisstationen. Ska det behöva vara så? Ska vi behöva vara rädda att ingen ska ta oss på allvar? Att poliserna och advokaterna ska säga; Ni sa inte nej ordentligt, ni var för fulla, ni klädde er i utmanande kläder osv. Vad är det för värld? Man ska inte behöva gå igenom en sådan händelse på grund av vad man har för kläder, eller hur tyst man talade om att man inte var med på det hela.

Oftast när det gäller våldtäkter är den en eller flera personer som man känner igen och litar på, och därför går det lätt över styr. Unga offer blir allt vanligare, och även förövarna sjunker i ålder. Jag läste i tidningen Expressen idag att en fjortonårig flicka hade blivit våldtagen, och gick till domstolen med det. För att hon var under femton år fick hon mindre i skadestånd, än om hon redan skulle ha fyllt femton år. Vi kallar det jämställdhet, vilket det inte är.
En vanlig fråga är ”Varför är det vanligare för tjejer än för killar att bli våldtagna”? Är det kanske så att killar inte vågar berätta, men att det händer dem lika ofta? Att de tänker att det var deras fel för att de hade

stånd? (Och stånd får man bara när man är attraherad, eller hur?) Dem kunde ha blivit tvingade till det, men ändå tror att det var deras fel. När tankebanor börjar komma igång så kan det gå väldigt snabbt, och till slut så har dem kommit fram till att dem inte blev våldtagna, utan att de var med på det.
I somras ökade anmälningarna om fullbordade våldtäkter mot barn under 15 år med väldigt mycket jämfört mot året innan. Ökningen låg på ca 22%, och det vill säga att det k...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Flicka under 15år fick mindre i skadestånd.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-12-12]   Flicka under 15år fick mindre i skadestånd.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5178 [2024-04-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×