Min egen religion

14 röster
21214 visningar
uppladdat: 2009-01-26
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Marfrid

I allmänhet ska min religion vara väldigt lik buddhismen, man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad och så ska man leva för dagen, men inte för mycket av det goda. Min religion ska också vara väldigt anpassning bar och personlig. Med det menar jag att varje person får ändra sin religion så det passar dem, men man måste ändå hålla sig till grund principerna. Sen får man inte försöka få andra till att tro på samma sak som en själv, det är varje persons rätt att få tro, tänka och yttra sig som de vill. Min syn på döden är att man får hamna var man vill, vill du liksom återfödas så får du det, eller vill du åka upp till himlen gör du det. Men bara för du vill åka till ”himlen” gör du inte det, du måste ju vara en god med människa. För om du inte har uppfyllt vissa kriterier hamnar man i det du vill men totalt tvärt om och av ren ondska. Sen det här med domedagar får man själv hitta på, för man får ju tro på vad som helst i min religion. Traditioner får man ha vilka man vill, men helst ska det ingå de vanligaste som julafton, äktenskap och midsommar. Jag vill ha tre grund traditioner som alla ska fira så det inte blir för mycket tjafs om vad man bör och inte bör göra. Det jag har försökt att göra med min religion är att göra den så anpassbar som möjligt men än då ha vissa grund element så man inte börjar bråka om vad man ska ha för tro.

Det jag vill med min religion är att den ska passa alla, därför ska man kunna anpassa den efter ens egna behov, men jag vill ändå ha några grunder för religionen som alla bör följa, man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad, man ska leva för dagen, man ska heller inte fästa sig vid materiella ting Nu kommer vi till hur min tro skapades, det hela började för inte så länge sen det fanns en pojke i en liten by långt ut på landet, han bodde fattigt med sina föräldrar som jobbade som bönder, hans föräldrar gjorde allt för att han skulle bli en framgångsrik skräddare, så de kunde sluta jobba som bönder. Men pojken hade andra ambitioner, han ville hjälpa folk. Så när han blev gammal nog rymde han iväg för att bli läkare. Men han kom inte så långt fören han mötte en talesman som precis hade kommit från Nürnberg rättegången. Han berättade för pojken hur läget var just nu, det var enorma bataljer mellan de olika religionerna om vad som skulle göras. Men en gång när pojken hörde det fick han en briljant idé, han började genast anteckna allt som hade kommit upp i hans huvud.

Talesmannen kollade på med stor nyfikenhet, han såg hur pojken satt ivrigt och skrev i två timmar. Sen gav pojken talesmannen det han hade skrivigt, det var grunden för min religion. Det är nu jag börjar svara på de sex punkter du har skrivigt. Min egen tro har jag bestämt mig för att döpa till Marfrid sim en hyllning till min mamma då hon hette *********************. Först hade jag tänkt ta ett namn som de vanliga religionerna, men beslöt mig för att inte göra det. Min tro är en livsåskådning, för eftersom man kan ändra vad man tror på efter ens eget tycke. Min tro är också väldigt spartansk, man ska inte klämma sig fast vid materiella saker, man ska uppskatta det man har. Varför jag har valt att göra den till en livsåskådning och att man kan få tro på vad man vill är för att det är så många konflikter nu när vi har flera religioner, därför tycker jag att alla ska ha sin egen tro, för då blir det inga konflikter, då har varje person sin egen tro som ingen annan får påverka. Sen får ingen annan än dig själv påverka din tro, det har jag bestämt för att vi inte ska ha en massa makt galna präster som lurar i folk att de är sända från gud mm, som i kristendomen. Grunden i min religion är baserad på ren fakta, det börjar med Big bang, och kommer sluta med att solen blir en supernova om några miljoner år, men om vi då har bosatt oss på andra planeter vid den tiden överlever vi nog det. Att jag har valt att tro på vetenskap i stället för en massa hokus pokus om att gud skapade oss på sex dagar som kristendomen, judendomen och islam gör. Är mest för jag är en väldigt logisk person egentligen, men jag får det kanske att se ut som att jag tror annat när jag är med kompisar och sånt, men det är för jag vill ha kul. Att historien ser ut som den gör är för att vi är väldigt lätt påverkade när man befinner sig i ett dåligt samhälle, när man är fattig osv.

Kolla bara på andra världskriget, jag tror att Hitler inte hade fått med sig så många anhängare om tyskarna inte hade haft det skit dåligt just då. För det Hitler gjorde var ju att ge folket någon att skylla på egentligen. Och sådana personer dyker upp hela tiden, visst de kanske menar väl i början men makt kan stiga en åt huvudet. Framtiden har tre möjligheter. 1: vi har inte kommit på något sätt att kunna flyga i överljushastighet så jorden blir överbefolkad och det kommer bli en massa kaos och inbördes krig. 2: vi har uppfunnit sådana motorer, så vi kan sprida oss som kackerlackor över universum. 3: vi har total förstört jorden med föroreningar och tömt den på alla dens resurser, så vi bor på månen och mars i en massa kupoler. Tyvärr ser vår framtid väldigt mörk ut, men det är så det kommer bli om vi inte bättrar oss, vi som lever nu behöver kanske inte bry sig, men tänk på våra barnbarnbarnbarnbarns barn. De kommer få ett helvete om vi inte bättrar oss. Detta är grunden i min religion, men man får ju ändra den om man vill. Människan är som vilket annat djur som helst, i början levde vi som djur och följde näringskedjan, men nu har vi förstört den perfekta balansen i tron om att vi är högst upp och att alla andra raser är våra slavar, visst där finns vissa raser som vi kan leva i harmoni med men det är få. Så småningom kommer det som hände dinosaurierna hända oss, för naturen utplåna dem av en anledning de hade sin chans liksom. Men vi är ändå fria till at göra vad vill, vi är som sagt egna individer.

I min religion ska vi osjälviska, man ska hjälpa andra om de har det svårt, behandla andra som du själv vill bli behandlad. Det som är viktigt för oss är att leva sunt och lugnt, man ska inte ta på sig mer än vad orkar bära. Jag tycker vi ska leva som buddister men ändå inte, att vi har tekniska saker är det inget fel på, man behöver ju inte bo i en hydda med ingenting. Vi ska leva som idag fast bättre, hälsosammare och med mindre kriminalitet. Jag vet att man inte kan ta bort ondskan helt och hållet men att minska den borde vi i alla fall göra. Vi måste också ta mycket mer ansvar mot miljön och djuren, vi ska inte sluta äta dem men man kan vara snällare mot dem, lite mer frigående. Det med etik och moral bör man kunna känna efter själv vad som är passande i den situationen och vad det kommer göra långsiktigt. Det med döden är ett stort mysterium, eftersom min religion är anpassnings bar finns inget rätt eller fel, men det jag tror är att när vi dör blir vi skapade i en annan värld, fast egentligen är det samma som den vi dog i bara det att alla som du träffar på har redan dött, fast ingen vet om det. Det är som en ny start på livet. I denna fråga finns det varken rätt eller fel, för ingen vet vad som händer efter döden, det är ett mysterium som vi aldrig kan lösa, vilket är bra, för vad händer när vi kan och vet allt.

Det måste vara en tråkig plats då. Det är här jag tycker det är fel av de andra religionerna att säga att det är på deras vis, fast än de tre största tror på nästan samma sak så är det fel av dem att säga åt andra vad de ska tro om vad som händer efter döden. Fast Henke (*************) kom med ett argument igår om vad som händer när vi dör. Jo hjärnan skickar ju ut en massa elektriska impulser ju, och elektricitet är en form av energi, och energi försvinner aldrig den omvandlas. Jag kommer inte ihåg vad religionen heter men han sa att den kommer från Japan i alla fall. Om man tar min religion och ställer den bredvid de andra tre kommer man se en väldig massa olikheter och likelser, för jag har tagit lite här och där som jag tycker är bra och förbättrat eller ändat sådant som jag tycker bara är ren ”Bullshit”. Jag har t ex. tagit med julen och äktenskapet i min religion, julen kommer från Kristendomen, och äktenskap kommer från alla tre. Jag tycker man borde göra detta nu. Man borde samla ihop FN och läsa igenom alla religioner och ta bort det som inte är bra och förbättra dem, sen smälta samman dem till en religion. Jag tror på detta för att jag är trött på allt tjafs mellan religioner och folk som gör onda saker i ”Guds” namn, sen tycker jag också att allt som är vidskeligt är skit snack. Jag vill inte verka som en tradig person som inte tror på någonting. När jag var liten trodde jag på en massa saker, men sen har jag blivigt utsatt för så mycket så jag har ifrågasatt allt rätt rejält.

Om nu ”Gud” finns varför låter han så mycket ondska göras i hans namn. Den största anledning till att jag är som jag är nog att mamma fick cancer när jag gick i sexan, och då hjälpte jag henna på min fritid istället för att leka med kompisar, jag fick inte vara en liten pojke, nu när hin dog för ett år sen har jag på nåt...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

mitt huvud

Kommentera arbetet: Min egen religion

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2009-01-26]   Min egen religion
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=57970 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×