I Cirkelns mitt

5964 visningar
uppladdat: 2006-03-22
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Jag har läst ”I cirkelns mitt” som har skrivits av succé författaren Dan Brown. Brown har bland annat skrivit stor säljarna ”Da Vinci koden” och ”Änglar och Demoner”.

Boken har en väldigt dålig titel, den har nog bara sålts bra för att författaren är Dan Brown. Boken kan heta som den gör för att den utspelar sig i ett av världens centrum, Antarktis.

”I cirkelns mitt” är en väldigt spännande kriminal roman. Den handlar mycket om fusk i ett presidentval från båda sidorna. Boken utspelar sig i nutid och är inte kronologisk. Det kommer många tillbaka- blickar om vad som har hänt i vissa personers liv.

Bokens tyngsta huvudpersoner är Rachel Sexton och Michael Tolland. Rachel är en underrättelse analytiker för Vita huset. Hennes far Sedgewick Sexton har ställt upp i presidentvalet som sker i USA. han vill att hon inte jobbar för hans rival. Rachel har en väldigt dålig relation med sin far eftersom att han alltid ljuger och var otrogen mot Rachels mor. Hon dog i en bilolycka och sen dess har Rachel och hennes far haft ett dåligt förhållande. Rachel är väldigt ordentlig och smart. När hon var liten gick hon genom isen av en olycka. Sen den dagen har hon alltid haft en rädsla för vatten.
Michael är en känd havsforskare. Hans Tv program ”Häpnadsväckande Hav” är en succé över hela USA. Michaels hustru Celia dog av cancer och sen dess har han aldrig haft känslor för någon kvinna tills han möter Rachel. Michal är en expert om havet, han är dessutom en väldigt glad och komisk person. Både Rachel och Michael hyser känslor för varandra.

Boken handlar om ett presidentval som pågår i USA. Den nuvarande presidenten Zach Herney ligger dåligt till enligt opinionsundersökningar. Hans uppmärksamhet har vänt sig åt någonting annat. När Nasa-satelliten hittar en meteorit i den arktiska isen hittar dem mer en bara en sten från rymden, dem finner bevis för att det finns utomjordiskt liv. Det blir en seger för Nasa i presidentvalet. Folket tycker Nasa har för mycket utgifter på deras experiment. När upptäckten kommer presenteras för världen blir Herney president i fyra år till och Nasa kommer fortfarande att finnas. Han skickar underrättelseanalytikern Rachel Sexton för att hon ska vara ett vittne och informera Vita Husets stabb om upptäckten. När Rachel landar på den Antarktiska isen träffar hon Tv-reportern Michael Tolland. Tillsammans upptäcker dem att meteoriten är ett fräckt bedrägeri! Dem försöker kontakta presidenten innan han presenterar nyheten om meteoriten för världen dock blir dem anfallna av tre mystiska lönnmördare.
Sedgewick Sexton (Rachels far) har ställt upp i valet. Han tar emot mutor för att kunna vinna valet. Mutorna kommer från rymdbolag som är avundsjuka på Nasas inkomster. Han lovar dem att lägga ner Nasa om han vinner valet.

Boken gav mig ett tydligt budskap. Det var att om man fuskar och sedan avslöjas blir det värre än om du hade förlorat ärligt.

Detta är ett stycke jag valde eftersom jag tyckte det var roligt och spännande.
”Förra månaden” lade piloten till, ”hade vi en attack där någon idiot till sportdykare hade försökt bli kompis med-”
”Vänta lite!” sa Rachel. ”Ni sa att ni inte hade räddat någon på årtionde!”
”Just det” svarade piloten. Räddat någon. För det mesta kommer vi för sent. De där jäkla hajarna dödar snabbt som fan.” (Sida 390).

Boken var mycket bra och är klart en av dem bästa böckerna jag har läst. All teknologi som beskrivs i boken finns i riktigt. Detta är väldig fascinerande. Det finns bland annat en liten spionrobot som är lika liten som en fluga, ett plan som går 3000 km/h och en helikopter som nästan är osynlig och flyger helt ljudlöst. Det var kul att läsa en av Browns böcker från en annan vinkel än han brukar skriva om. Hans kändaste böcker innehåller mer historik och kod lösning, denna hade en mer de...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: I Cirkelns mitt

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2006-03-22]   I Cirkelns mitt
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5897 [2024-05-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×