Recension: Prinsessa

1 röster
3141 visningar
uppladdat: 2011-06-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Recension: Prinsessa

Filmen handlar om en 18 årig tjej som heter Maja. Hon drömmer om att bli skådespelerska. Hennes vikt och hennes klumpighet gör det svårt för henne. Maja har svårt att få vänner och i hennes dramaklass blir hon inte tilldelad huvudrollerna som hon önskar.

En dag är Maja på ett bröllop och där träffar hon Erika, en bröllopsfilmare som också hon drömmer om något mer. Maja ser sin chans att synas på film och ber Erika göra en dokumentär om henne. Efter som Erika inte har mycket annat som kanske kan ge hennes karriär en skjuts går hon med på det.   

Erika och Maja blir vänner och det komplicerar situationen för Erika. Hur ska hon kunna göra en dokumentär när hon vet att Maja bara kommer framstå som dum och klumpig?

Filmen har ett ganska klart budskap tycker jag. Den handlar om att följa sin dröm även när det är svårt. Att inte låta sig tryckas ner utan stå upp för sig själv. Annorlunda är inte fel.                                                                                                                                         Det visas när man får följa huvudpersonen Maja genom sin kamp att uppnå sin dröm. Maja blir inte sedd för den hon är. När folk möter henne är allt de ser hennes kropp. Hon är inte pinn- smal eller utseende fixerad som många tjejer i hennes ålder. Istället har Maja en insida som strålar. Hon möter många motgångar, trotts det är hon stark nog att fortsätta kämpa. Maja har ett stark uttryckt. Hon är klumpig både till sättet hon talar och hur hon för sig. Hon märks och det är en bra egenskap om man vill bli skådespelerska.                                                                                                                  En annan karaktär i filmen är Alex. Han är en snäll pojke i majas teater grupp. Man märker att han på något sätt förstår Maja. Hur hon känner när andra är elaka mot henne. Men Alex kan inte vara Majas vän för han är ju "populär". Han är snygg och är ihop med Natalie, en tjej som är raka motsatsen till Maja. Natalie är Majas motståndare. Det är hon som får alla emot Maja och det är hon som snor alla huvudrollerna.                                                                                                                Erika, bröllopsfilmaren. Hon är en ung kvinna som har svårt att komma in i film branschen som är hennes stora dröm. Hon är en liten tjej men med en stark vilja. Hon vill visa genom dokumentären att Maja är en tjej som kämpar mot samhällets onda. Hon vill filma ur ett perspektiv som man inte ser på TV men hon blir ner puttad högre uppsatta personer. Hon ger efter och gör som bossen vill. Även om hon försöker stå fast vid vad hon tycker ger hon snart upp och låter andras vilja gå före hennes egen.

Filmen utspelar sig i nutid. Det är i en liten stad. Ett vanligt svenskt samhälle. Kanske just för att det är en vanlig historia som säkert utspelar sig i många svenska samhällen. Filmen spelas i kronologiskordning.                                                             Filmen börja komiskt, den börjar på bröllopet Maja och Erika träffas. Sen får man höra Majas röst som berättarröst. Hon beskriver hur hennes roll i livet ser ut. Då blir det lite mer allvarligt. Jag tycker filmen är bra uppbyggd. Det blir mer och mer spännande men när själva "point of no return" händer blir det lite tråkigt. Jag tycker det kunde varit mer känslosamt. Jag brukar gråta hur lätt som helst till film men jag gjorde inte det till den här filmen och det är ett ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Recension: Prinsessa

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2011-06-01]   Recension: Prinsessa
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58987 [2024-04-30]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×