Källkritik (politiskt parti)

2 röster
7059 visningar
uppladdat: 2015-03-17
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Källkritik - (politiskt parti)

Varför det är viktigt att vara källkritisk Källkritik är bra att använda inom livets alla områden för att kunna få reda på den ursprungliga sanningen och om källan är vad den uttalar sig för att vara, källkritik används oftast på människors uttalanden för att de kan vara obenägna att komma med sanningen. Källkritiken brukas oftast med hjälp av några mallar därför att de under tidens gång visat sig vara mest viktiga för att finna sanningen, men den som förnuftigt tänker själv kan givetvis också komma fram till de olika kriterierna. Jag ska undersöka sanningen om det politiska partiet Hizb ut-tahrir, jag har nedanför samlat många olika internetkällor och sammanställt olika perspektiv för att kritiskt kunna granska det muslimska partiet Hizb ut-Tahrir.


http://en.wikipedia.org/wiki/Hizb_ut-Tahrir (Information om partiet/allmän uppfattning) http://www.hizb-ut-tahrir.info/ (Partiets gemensamma manifest)
http://hizb-ut-tahrir.se (Partiet Inrikes)


Följande ska granskas *Utifrån alla samlade länkar om partiet Hizb ut-Tahrir sett utifrån alla de olika perspektiven granska sanningen om partiet.

*Med tanke på de muslimska rörelser som nu har utropat strid mot hela världen så som Hamas, Boko Haram, IS och många fler så finns det all anledning att studera även Hizb ut-tahrirs offentliga ageranden och avslöja en eventuellt demokratisk täckmantel i Koranens namn.


information om partiet Hizb ut-tahrir, kopierat ifrån: http://en.wikipedia.org/wiki/Hizb_ut-Tahrir Översatt till Svenska *Äktheten i det som skrivs är svår att identifiera då man vet inte vem personen bakom den skrivna texten är. Personliga intressen kan ligga bakom huruvida man väljer att vinkla partiet som bra eller dåligt, särskilt tenderar folk till att favorisera eller ta bort viktiga fakta om partier särskilt om dess ideologi är något extrem. Oftast är det dock folk med kunskaper om det specifika ämnet som finner det relevant att redigera dess text, och verktyget är väldigt bra då folk som finner det intressant kan uppdatera sidan när som helst med nya händelser och fakta. Jag valde denna källan framför den svenskspråkiga http://sv.wikipedia.org/wiki/Hizb_ut-Tahrir därför att engelska är ett globalt språk och för att partiet har störst fästen i de engelskspråkiga länderna USA och Storbritannien. Den svenska beskrivningen av partiet når heller inte upp till Wikipedias krav. Varför jag valde wikipedia är för att ha koll på den allmänna personens beskrivning om partiet för att sedan jämföra med partiets egna information.

Hizb ut-Tahrir (Arabiska: ??? ???????? ?izb at-Ta?rir; Frihetspartiet) är en internationell Islamisk-politisk organisation. Dem är oftast förknippade med målet som alla muslimländer förenas av, en Islamisk stat eller kalifat styrt av Islamisk lag (sharia) och med en kalif som överhuvud för muslimerna.[1][2] Organisationen grundades år 1953 som en Sunni muslimsk organisation i Jerusalem av Taqiuddin al-Nabhani, en Islamisk lärare och appellations domstols domare(Qadi)[3] från den Palestinska byn av Ijzim. Sedan dess har Hizb ut-Tahrir spridits till mer än 40 länder och som enligt beräkningar har ungefär en miljon medlemmar. [4] Hizb ut-Tahrir är väldigt aktiva i Väst, i synnerhet i Storbritannien och även i ett flertal Arab och centralasiatiska länder, trots att partiet har blivit bannlyst av endel regeringar. Gruppen har också en ökande närvaro i Nordamerika, igenkända som Hizb ut-tahrir America, eller HTA. Hizb ut-Tahrir tror att återuppbyggandet av kalifatet skulle upprättehålla stabilitet och säkerhet för både muslimer och icke muslimer i de huvudominerande muslimska områdena i världen.[5] Partiet marknadsför ett detaljerat program av kalifatet som ska införa Sharia och föra "the Da'wah of Islam" det islamska kallet till världen. [6][7][8] Hizb ut-Tahrir är också starkt anti-Judiska och vill ha tillbaka staten Israel, vilket de kallar för en ‘’illegal enhet’’ som ska avvecklas.[9]

Följande texter är kopierade ifrån Hizb ut-tahrirs officiella informationssida för partiet i hela världen. Översatt till Svenska http://www.hizb-ut-tahrir.info/info/english.php/contents_en/entry_269

‘’Hizb ut-Tahrir startades och började bära det islamiska ansvaret i några av de Arabiska länderna. Det fortsatte sedan att utöka budskapet av det Islamiska kallet naturligt tills det började att verka i många Arabländer och även i icke-Arabiska muslim länder. Hizb ut-Tahrir söker återupprättandet av det Islamiska Khilafah (kalifatet) i den islamiska världen.’’ *Detta urklipp fanns med i ett av Hizb ut-tahrirs officiella manifest ‘’What is the aim of Hizb ut-Tahrir?’’ som skrevs 2008/07/01, trots att detta är längre tillbaka i tiden än det svenska manifestet så är detta just partiets ståndpunkter, därför stämmer detta sannolikt överens med partiets agenda. Detta stämmer även överens med informationen ifrån wikipedia som senast uppdaterades 17 Oktober 2014 22:30.

Hon(Kalifatet) ska föras tillbaka till dess tidigare makt och ära, så att hon tyglar initiativen från andra stater och nationer, och återgår till sin rättmätiga plats som den första staten i världen, som hon var i det förflutna, när hon styr världen enligt Islams lagar.

*Här beskrivs det tydligt att dem vill ha en islamisk stat med mycket makt som i forna tider så att dem kan trycka ner de som är oliktänkande den islamiska ideologin. Något som dock inte nämndes i manifestet var deras anti-judiska inställning, något som dom kanske är försiktiga att manifestera med.

Hizb ut-Tahrir är en politisk grupp och inte en prästlig sådan. Inte är det heller en akademisk, utbildande eller givar grupp. Den Islamiska tanken är själen av dess kropp, dess rygg och hemligheten av dess liv.

*I denna officiella sida som ska representera hela Hizb ut-tahrir som parti så nämns det ingenting om att partiet är demokratiskt, utan att det är en grupp som agerar politiskt och slutmeningen kan tolkas som att dom endast agerar i Islams namn utan hänsyn till andra åsikter efter vad vi har sett i de tidigare textstyckena.

Följande textstycken är kopierade ifrån Hizb ut-tahrirs officiella hemsida representerat för Sverige: http://hizb-ut-tahrir.se/index.php/om-oss

*Det kan vara en ledtråd att hitta avvikande ställningstaganden som skiljer sig ifrån det officiella manifestet.

‘’Leda ummah i en kamp mot kufr, gällande dess system och tankar så att Islam omfattar hela världen.’’

*Textens inledning går lätt att missförstå för den som är ovetande om muslimska termer, men en exakt översättning kan göras enligt följande: ‘’Leda den muslimska gemenskapen i en kamp mot de otrogna, gällande dess system och tankar så att Islam omfattar hela världen,’’

*När Arabiska ord ifrån koranen används av ett etablerat svenskt partis valmanifest så kan man ana att den egentliga muslimska agendan inte är så demokratisk som som den har sagt sig att vara i ett av världens mest demokratiska länder. Med ‘’den muslimska ‘’gemenskapen’’ menas först och främst det arabiska kalifatet som utgångspunkt men i övrigt hela den muslimska världen, som ska ledas ‘’i en kamp emot de otrogna’’ vilket är ett otroligt starkt ordval. Det är viktigt att påpeka att alla muslimska rörelser använder denna typ av verbala kränkningar, ‘’otrogna’’ kan missförstås som de ‘’otroende’’ inom muslimvärlden men i själva verket syftar detta på alla de människor som inte följer Islams lagar och värderingar, detta är ett väldigt odemokratiskt ordval av ett parti som uttalar sig för att vara demokratiskt, om partiet skulle bli demokratiskt valda, skulle de då agera demokratiskt?

‘’Återetablera den islamiska Khilafah-staten så att Allahs uppenbarelse blir den enda referenskällan gällande styret.’’

*Precis som tidigare stycke så är det revolutionärt lagda ord som används, och även här döljer dem en viktig betydelse bakom ordet ‘’khilafa-staten’’, med andra ord är målet att återetablera ett islamskt kalifat i Sverige som ska agera som en självständig stat där lagarna måste lydas

‘’Detta innebär att halal och haram är måttstocken i den islamiska staten.’’

*Ett demokratiskt parti måste också följa lagarna för de mänskliga rättigheterna och de kränks uppenbarligen ifall halal och haram praktiseras så att inte människor själva får skapa sina egna uppfattningar om rätt och fel.

*Det finns all anledning att anta textens äkthet och dess måttstock för Hizb ut-tahrirs arbete i Sverige då texten är tagen ifrån Hizb ut-tahrirs.se officiella manifest, det går dock inte att se när uppdateringen skedde, men manifestets ringa innehåll gör att budskapet inte går att misstolka. Vi vet nu att Hizb ut-tahrirs manifest är ett odemokratiskt sådant som uppmanar till ett demokratiskt val som sedan ska leda till förtryck av någon form av skala.

I följande länk kommenterar Hizb ut-tahrir angående ‘’Blågula islam’’s manifest, http://hizb-ut-tahrir.se/index.php/kategori-aktuella-amnen/94-islam-i-sverige-eller-svensk-islam Röster har höjts till förmån för en ny form av Islam. En form som tar hänsyn till det svenska samhället, som skiljer sig avsevärt ifrån Islams hemmiljö.

Muslimer är en Ummah(enhetlig muslimsk stat som utgår ifrån arabvärlden. ) oavsett etnicitet, språk eller färg. (49:10, 21:92)

*Denna kommentar säger emot hela den demokratiskt lagda åsikten av ‘’blågul islam’’. Att man med andra ord inte kan underordna sig det svenska samhällets värderingar. De som förespråkar ”Svensk Islam”(muslimer) gör Islams fiender(svenskar) en tjänst då de hjälper till att befästa de gränser, som kuffar(de otrogna) drog mellan muslimerna, och som delade Islams stat i små betydelselösa Islam-fientliga marionettstater.

*Här menar Hizb ut-tahrir att de muslimer som vill gå svenskarna(fiendena) till mötes för en demokratisk islamism är islams motarbetare eftersom de ‘’hjälper’’ svenskarna att utöka en icke traditionellt muslimsk nation. ”Blågul Islam”, ”American Fiqh” och ”Europeisk Islam” är medvetet förvrängda former av Islam, lanserade av kuffar(otrogna) i syfte att få muslimer att avvika från Islam. Det farliga är att dessa lögner propageras av muslimer, som andligt och intellektuellt har besegrats till följd av västerlandets ständiga och obevekliga attacker mot Islam och dess lagar.

*Här påpekar dem vidare att de som arbetar med islam för en demokratisk värdegrund i själva verket är ‘’förvrängande former av islam ifrån de otrogna’’ för att få muslimer att avvika från Islam. Hizb ut-tahrir Sverige bevisar här i själva verket att de motarbetar mänskliga rättigheter och demokratin i syfte för att utöka det muslimska kalifatet. Dem säger också att dessa otrogna muslimer har ‘’besegrats’’ av västerlandets ‘’attacker’’ mot Islams lagar när det i själva verket handlar om kritik emot Islam för att bevara det svenska arvets värdegrund.

En integrering av Islam och muslimer i vilket icke-islamiskt samhälle som helst är haram(förbjudet) och går stick i stäv med Islams budskap pga att integration innebär att ge avkall på vissa delar av Islam för att den och muslimerna ska bli delar i helheten; nämligen det svenska samhället och Sverige.

*Hizb ut-tahrir säger att muslimerna inte ska låta sig integreras i Sverige eftersom det innebär att man bryter mot många av ‘’Allah’s’’ lagar isåfall, detta gör således att demokratin är omöjlig att följa, eftersom många stycken i koranen talar emot demokratin.

Allahs orubbliga krav på att följa vad Han beordrar, oavsett vad kuffar(otrogna/svenskar) tycker (5:48, 38:26, 45:18). Mohammads entydiga hållning när kuffar(otrogna/svenskar) framförde sina kompromisslösningar.Han vägrade med emfas(betoning) att ge efter och klargjorde att han inte skulle sluta att attackera kufr(de otrogna/svenskarna) och kalla till Islam, även om han fick av dem solen i sin högra hand och månen i vänstra, tills Islam segrar eller han dör. Så obeveklig var ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Källkritik (politiskt parti)

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2015-03-17]   Källkritik (politiskt parti)
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=59577 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×