uppgifter Riksdagen

1203 visningar
uppladdat: 2020-06-09
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

1A

Vilka uppgifter i Sverige har:

Riksdagen:

beslutar om statens utgifter och inkomster i statsbudgeten. Det gör riksdagen efter att regeringen i budgetpropositionen lämnat förslag på hur staten ska använda sina pengar. När riksdagen har beslutat om statsbudgeten är det regeringen som ansvarar för statsbudgeten och genomför riksdagensbeslut.

 

Regeringen:

uppgifter. Riksdagen är den högsta beslutande församlingen i Sverige. Till riksdagens uppgifter hör att besluta om lagar och om statsbudgeten. Riksdagen kontrollerar också hur regeringen sköter sitt arbete.

 

Statschefen

Kungens uppgifter som Sveriges statschef är reglerade i 1974 års regeringsform. Genom införande av denna moderna grundlag upphävdes världens näst äldsta grundlag från 1809 – endast USA:s författning var äldre.

 

Statsförvaltningen:

 är ett lands ämbetsverk och myndigheter och den verksamhet som utövas av dessa. Verksamheten styrs genom regler i landets författning (lagstiftning) och genom andra beslut som fattas av landets parlament och regering.




1B

Jag valde tre partiet i sverige dom är:

-Folkpartiet: Höga kunskapsresultat, Jämlik skola och Läraryrket är attraktivt. 

-Centerpartiet: Invandring, Brottslighet och Äldrevård.

-Socialdemokraterna: mål är Invandring, Brottslighet och Äldrevård.

 

A- jag anser om vi ska tänka på utbildning och skola dom som bygger landet starka grundläggande. Bättre Äldrevård ger mer resultat för unga som ska inte tänka hur dom ska behandla efter dom har jobbat 40-50 år. Brottslighet ska minska mer övervakats kameror och höga strafftid.

 

B- Min regering ideologi en av samling och den är liberalism och vi vill ska ha låg skatt, frihet och privata ägande (menar inte kommun ska äga allting)

 

C-Folkpartiet och centerpartiet är mer liberalism än Socialdemokraterna vilket leder till att partierna kan ha de svårt på verklighet att samarbeta med varandra.

  

2A

Vilka uppgifter i EU har:

 

Europaparlamentet:

 beslutar tillsammans med ministerrådet om nya EU-lagar. Parlamentet beslutar också om EU:s budget och kontrollerar hur EU-kommissionen arbetar. Europaparlamentets ledamöter väljs vart femte år direkt av medborgarna i medlemsländerna. Det senaste valet hölls i maj 2014

 

Ministerrådet:

är tillsammans med Europaparlamentet EU:s lagstiftare. Det innebär att ministerrådetbeslutar om EU:s lagstiftning, i de flesta fall tillsammans med Europaparlamentet.



EU-kommissionen:

lägger fram förslag till nya EU-lagar och bevakar att medlemsländerna följer de regler EU har. Kommissionen består av en ledamot från varje land. Ordförande i kommissionen är Jean-Claude Juncker. Svensk ledamot i kommissionen är Cecilia Malmström



Källor 

http://www.riksdagen.se

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: uppgifter Riksdagen

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Hasan Ali [2020-06-09]   uppgifter Riksdagen
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60695 [2024-05-07]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×