Robert Louis Stevenson

13 röster
21085 visningar
uppladdat: 2006-10-26
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Robert Louis Stevenson

13 november år 1850 föddes Robert Louis Stevenson i Edinburgh, Skottland. Hans mor och far ville att han skulle följa hans pappas fotspår som fyrkonstruktör. Han ritade fyrar som byggdes runt om Skottlands kuster. Robert började studera juridik i sin hemstad. Under sin studietid tillbringade han sin tid åt att skriva artiklar och böcker men hans föräldrar var negativa mot det tills en dag år 1873 där han får ett kraftigt anfall av sin sjukdom tuberkulos. Med mörda och besvär klarade han ta sin juridik examen.
Vid 25-års ålder flyttar han till en by nära Paris i Frankrike. Där umgicks han med alla sorters konstnärer som målare och skulptörer. En av de konstnärer han träffade i Paris var Fanny Osbourne som var från Kalifornien, USA. Där hade hon två söner och sin man.
Louis blev enormt förälskad i denna dam. Hennes man i USA begärde skilsmässa men tog det vaksamt. Slutligen reste Fanny hem igen för att skilja sig från sin man. Drygt ett år senare fick Robert reda på det och började sin resa mot USA. Det var inte det lättaste att ta sig dit på 1800-talet.
Det tog runt fem veckor att krossa Atlanten med båt. Men Robert stormtrivdes på båten tack vare den rena luften som var bra för hans lungor. Allt blev sämre när han var tvungen att ta en tågresa för att komma till kvinnan han älskade. Tågen på den tiden var trånga och väldigt obekväma på den tiden.

Visst kom han fram men som en mager man som var utfattig, Fanny kunde inte erbjuda honom så mycket eftersom hon inte var från en sådan familj som Robert.
Robert Louis Stevenson och Fanny Osbourne gifte sig i kyrkan 1880.
Sedan tog de hennes 13-åriga son och reste till Storbritannien där blev de väl bemötta av Roberts familj. Lioyd som han hade långtråkigt en dag då Robert ritade en skattkarta för honom och det var så han började skriva om en av hans kändaste böcker ”Skattkammarön”
Han hann skriva runt 10 kapitel innan han fick ett kraftigt anfall från sin sjukdom. Han rekommenderades att resa till Davos som låg i Schweiz och det var också där han avslutade boken. Först när den slöpptes blev det en följetång i en tidning. Den väckte ingen stor uppmärksamhet men när skattkammarön släppte...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Robert Louis Stevenson

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2006-10-26]   Robert Louis Stevenson
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6965 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×