Jämställdhet i dagens samhälle.

4 röster
20423 visningar
uppladdat: 2007-01-12
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Denna text ska handla om dem olika jämställdheterna i dagens samhälle. Jag har valt detta ämne för att jag tycker att det är viktigt att prata om. Jämställdhet är ett ämne man kan prata om jättemycket. För att det är så stor i samhället, men jag har valt att ta upp feminist för att jag tycker att det är bra. Men visst finns det problem med det men om man inte jobba för det man tror på kan man ju inte komma någonstans.

Vad jag tycker om jämställdhet och att det finns? Jag som en själv person tycker att det är bra att jämställdhet finns i dagens samhälle. Men det skulle vara ännu bättre om det hade funnits mer och att det skulle vara mer jämställt mellan alla människor i hela världen. Men så är det att man inte kan alltid göra allt åt en sak. Till exempel att det är nästan bara män som får dem bättre jobben och mer betalt än kvinnor. Jag tycker att det alltså ska finnas mer jämställdhet, att kvinnor ska ligga nästan i samma lönegrupp om dem har samma arbete. Men sånt kan man inte bestämma själv utan arbetsgivaren eller företagets chef. Men man kan tycka att det är dumt av chefen men om det är en kvinna som äger det så tycker jag att man kan vara lite mer rättvis med att dela ut lönerna till sina medarbetare. Och att man ska kunna liva i ett land som man vet att man har det bra i utan att känna sig diskrimerad som kvinna och ha lite mindre pengar att leva för i månaden. Visst är det självklart att män och kvinnor är olika och att vi därför bör öka förståelsen och respekten för våra olikheter, sträva efter att våra olika egenskaper blir jämställda. För mig är det självklart att män och kvinnor är annorlunda och att vi därför måste öka uppfattningen och respekten för våra skillnader.


Det borde finnas mer feminist i världens alla länder. Vad jag tycker om den feministiska delen finns i dagens samhälle? Att kvinnor ska får det lika bra som männen får det. För att ett samhälle ska kunna öka och förbättras fordras att man tar tillvara hela innevånarens kunskaper och kompetens. Även om kvinnor får bättre jobb och mer betalt så räcker inte det. För män ska vissa mer respekt till kvinnor som om de är deras jämlika. Varje person, kvinna som man, ska ha möjlighet att förbättra sin begåvning inom just de områden där man har de bästa förutsättningarna oavsett kön. Tillexempel som visa länder så får inte flickor gå i skolan utan bara killar, att män ska få arbeta ute och inte ta hand om barnen utan kvinnan ska vara hemma och laga mat, städa och ta hand om barnen. Och att man gifter bort flickor när dem är runt 11-15 till någon äldre man och som dem inte fåvara med att välja och det är inte jämställdhet! Jag tycker att man ska ändra på det. Och det finns sådana kvinnor som har blivit misshandlade av sina män men inte anmäla det till polisen, det tycker jag att det inte är rätt. För man ska kunna liva ett liv utan att ha det svårt, bli slagen och att bli våldtagna. Men det är inget man ensam kan göra nått åt utan det får politikerna göra nått åt och att försöka att göra det att alla mår bra i samhället. Man kan ju säga att man ska göra sitt bästa och försöka att göra det bästa av situationen, det tycker ja att man borde att göra.

Ja det finns och det är stort kan man säga. Finns det något negativt med jämställdhet? Men det är inte fel på att ha jämställdhet, men många tycker att det är fel som har det bra. Men det är inget fel med det tycker jag. Ja för tillexempel dem som är rika och har det bra tycker att de har det bra. Och att man ska lägga mer tid på de, men det är fel liksom. Jag tycker att det är fel att göra det. Men de som har lite mindre pengar och önska att dem kunde vara rika och kunna köpa vad de vill. Men själv tycker jag att man inte behöver skryta om att man har mycket pengar och kan köpa vad man vill. Men även om man är rik kan man ju ha det svårt i livet. Men det finns sådana barn som har rika föräldrar som är rika men även inte låter barnen får det dem vill, det tycker vi andra att det är bra om det är så. Även om vissa barn blir bortskämda som kan dem få det svårt när dem flyttar hemifrån om de nu gör det. Så det spelar ingen roll om du är rik eller inte. Men det finns ju människor som vill eller tycker att man ska kunna sköta sig själva och skita i andra, men det tycker jag att det är inte rätt att gör så. Men ibland är det skönt att göra allt själv, men inte alltid. Och att man ska kunna lägga mer tid som politiker på att får det mer jämställt i Sverige och alla andra länder som behöver det. Men jämställdhet är ett svår ämne inom politiken, men man kan ju försöka att göra det lite bättre för kvinnor i alla världens länder. Men visst vet jag att det är svårt att jobba med nåt som är så stort och svårt, men om alla skulle få säga det man tycker och vill ska ändras i samhället. Dagen samhälle är som ett fågelbo om man kan utrycka det så, för det finns så mycket man vill ändra på men det händer inget. Och människor gör lite som dem vill, men om man hade haft en struktur på vad man ska göra åt detta ämne så skulle det varit lite enklare ett jobba på ett bra sätt, och så ska man sätta upp att detta år så ska vi försöka att uppnå den här saken till en bättre nivå. Men...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Jämställdhet i dagens samhälle.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-01-12]   Jämställdhet i dagens samhälle.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7421 [2024-05-01]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×