Smoke

3990 visningar
uppladdat: 2001-05-24
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Filmen handlar om en tobaks affär, dess ägare och hans kunder.
Det är tre personer som man får följa genom filmen: den första är Auggie Wren, ägaren av tobaks affären. Han spelas av Harvey Keitel. Auggie brukar ta ett kort varje morgon på exakt samma ställe med exakt samma motiv, gathörnet mittemot hans affär, och han har inte missat en dag. Han har lyckats knäppa över 4000 kort.

Den andre är Paul Benjamin, en författare vars fru blev dödad under ett rån utanför Auggies affär. Paul spelas av William Hurt.
Rachid är en kille som råkat stöta sig med en kriminell typ. Han räddar Paul från att bli påkörd och Paul erbjuder honom att komma och bo hos honom några dagar som en gentjänst. Rachid tackar först nej men dyker sedan upp några dagar senare med ett kuvert fullt med pengar.

Det är flera historier som vävs samman och man får följa dem parallellt. Filmen är uppdelad i fyra ”kapitel” i vilka man får följa en viss person. Till exempel så heter kapitel ett ”Paul” och i det kapitlet får man följa honom mer än de andra. Paul förklaras också lite närmare, det vill säga man får lite bakgrundshistoria om honom som person. Varje kapitel ägnas inte helt åt en viss person utan de andra är också med, men då mest tillsammans med kapitlets huvudperson eller att de talar om honom.

Handlingen är mycket bra och skådespelarna spelar ypperligt. Speciellt gillar jag Harvey Keitel för han spelar alltid bra i alla filmer. I till exempel Reservoir dogs gjorde han en mycket bra rolltolkning.

I mellan åt kunde filmen kännas seg men den var aldrig riktigt tråkig. Karaktärerna i filmen var bra och inte överdrivna eller ointressanta. Att filmen var uppdelad i kapitel kändes lite onödigt och bröt upp filmen för mycket för mig. Handlingen var bra men den var lite okomplicerad. Det kunde ha hänt lite mer under de 108 minuterna filmen pågick.

Filmen får 4 av 5 i betyg för si...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Smoke

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2001-05-24]   Smoke
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=760 [2024-04-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×