Vinga

2114 visningar
uppladdat: 2007-05-19
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jag minns första gången jag träffade Vinga. Det var i början av juni för två år sedan, på mitt konfirmationsläger. Vi grillade alldeles vid vattnet och alla hade allmänt trevligt, men så dök Vinga upp, och allt blev helt hysteriskt. Alla började bete sig som om någon hade spetsat festisarna, och alla var allmänt galna.
Vinga var inte som någon annan jag träffat. Hon utstrålade sådan självsäkerhet och glädje, och hela hon lyste som om hon svalt solen. Hon var dessutom så otroligt het att jag tror att hon faktiskt hade svalt solen, i alla fall en liten del av den. Det var ingen som såg var hon kom ifrån, men alla tyckte om henne från första början. Alla skrattade åt hennes skämt och alla lyssnade på det hon hade att säga, för hon var inte bara snygg och självsäker, hon var även helt otroligt smart.
Det var ingen som såg henne komma, men plötsligt dansade hon in på grillplatsen, bokstavligt talat, och vände upp och ner på tillvaron, särskilt för mig. Hon har varit en del av mitt liv sedan den dagen, och vi har fruktansvärt kul ihop. Vinga är inte rädd för någonting. Hon får en idé och sedan genomför hon den, oavsett om det handlar om killar eller en ny stil. Och hon genomför inte bara idén, hon gör det bra. Hon lyckas nästan alltid. Det är någon gång som en kille har tackat nej till hennes sällskap, men då ryckte hon bara på axlarna och gick vidare Jag minns den gången då hon misslyckades totalt med en ny klädidé. Hon köpte en stickad, blå tubtopp som hon tänkte använda som kjol. Det verkade vara en bra idé inne i butiken, men tubtoppskjolen blev aldrig använd… Hon försökte ge den till mig en gång, men jag var smart nog att tacka nej.
Vinga är allt annat än blyg. Hon fyrar iväg ett leende till dem hon tycker förtjänar det, oavsett om det finns en anledning eller inte, och hon är inte rädd för att synas. Om du någon gång kommer till en fest där det är samma tjej som står i mitten av dansgolvet hela kvällen är det förmodligen Vinga. Hon som står snett bakom och solar sig i hennes glans är jag. Jag älskar att vara med när Vinga är på topp. Hennes glädje och säkerhet smittar av sig och jag har alltid så roligt när jag är med henne. Jag gör aldrig något särskilt själv, men jag njuter av att se henne göra det hon gör så bra. Det vill säga allt.
Vinga älskar att synas, därför ser hon till att alltid lämna spår efter sig. På ett eller annat sätt kan man alltid se att hon varit där. Kanske inte genom att titta på platsen där hon dragit fram, utan genom att titta på de andra som var där. Alla som träffar Vinga kommer ihåg henne. För alltid. Hon lämnar såna spår som inte kan suddas ut, utan som finns inprintat i minnet jämt. En dag flera år senare kommer någon tänka tillbaka på den gången han eller hon träffade Vinga. Och personen i fråga kommer minnas det med glädje.
Tyvärr så finns inte Vinga alltid här när jag behöver henne. Hon dyker bara upp när det passar henne själv... Det är inte så att hon inte bryr sig, men hon hör inte alltid när jag behöver henne, därför dyker hon bara upp när hon själv har lust. Det är synd, eftersom jag ibland har väldigt svårt att klara mig utan henne... Men jag har lärt mig att tackla olika situationer utan henne, trots att det aldrig blir riktigt lika bra som om hon själv skulle ha varit där och hjälpt mig.
Vinga är en sådan person som man förr eller senare blir beroende av. Hon ger dig en kick som du helt enkelt inte kan klara dig utan tillslut. Du trånar efter mer och mer och när du inte alltid kan få tag i henne mår du dåligt. Du får svårt att andas och du börjar kallsvettas. Det kliar i hea kroppen och du vill inget hellre än att Vinga ska dyka upp och göra allt bra igen. Men det är alltid vid dessa tillfällen hon väljer att inte dyka upp. Kankse för att hon inser att du aldrig kan lära dig att klara dig utan henne om hon dyker upp varje gång du ber henne om det. Det är viktigt att kunna klara sig själv, och det inser hon.
Den dag då Vinga slutar besöka mig kommer bli den mest underbara och mest fruktansvärda dagen i hela mitt liv. Dagen kommar vara underbar på grund av att om hon inte kommer till mig mer måste det innebära att jag äntligen har lärt mig att ta hand om mig själv utan att hon är där, men den kommer vara fruktansvärd eftersom det är svårt att stå på egna ben. Det är svårt att inte ha någon att luta sig mot.
Vinga finns i mig. Hon är en del av det jag kallar "jag". Hon är den självsäkra delen av mig som har väldigt svårt att komma fram, och när hon väl kommer fram så tar hon över för mycket, så mycket att jag glömmer vem jag är annars. Det går ibland överstyr, och jag ger folk falska förhoppningar om att jag alltid är sådan.När de sedan inser att jag egent...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Vinga

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-05-19]   Vinga
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8203 [2024-05-14]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×