Varför brasilien är ett U-land

7 röster
12427 visningar
uppladdat: 2007-05-31
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Varför Brasilien är ett u-land

På 1500-talet upptäcktes brasilien utav en portugisisk flotta. Portugal såg detta land mycket användbart ,så dom koloniserade det.
man började exportera bresiljeträ från Brasilien ,men efter ett tag organiserades kolonierna med att man byggde enorma sockerplantager.De indianer som bodde i Brasilien från början blev till slavar, men det räckte inte till dom enorma plantagen , så man började att inportera in svarta slavar från de portugisiska kolonierna i Afrika . Mer än 3,5 miljoner afrikaner fördes från Afrika till Brasilien.Under 1600-talet okuperades den största delen utav nordöstra Brasilien utav England , Frankrike och Nederländerna. Dom startade prodoserab.la socker . Detta ledde till att det blev konkurens mellan de olika plantagen , men denna konkurens avbröts när en ny export prudukt upptäcktes .Guld och diamant . Men konkurensen upstod igen när guldruset inleddes . man började att bråka om landområden och små konflikter framkomNär man inporterade in slavar från Afrika och blandade dom med urinvånarna från Brasilien , så kom religon o kultur i krock med varandra . Man började i dom portugisiska koloniernas kyrkor att tvångskristna slavarna . Många protesterade mot detta i Brasilien , men dom flesta som gjorde detta fick straff för att dom brytit mot lagen .

Det upkom konflikter mellan folket för att dom var tröta på att andra skulle bästema över dom. Senare fram Störtades denna kolonialiseringen då invånarna 1889 inte orkade med att styret i landet bytades hela tiden. Detta ledde till att det blev en stor revolution i hela Brasilien , som tillslut ledde till att det bildades Brasilanska stater , Brasiliens förenta stater . Dom staterna styrdes utav militären i Brasilien , militären styrde i Brasilien tills det blev en revolution på nytt pg.a ekonomiska skäll , Och demokratin infördes . 1916 bildades sosialistpartiet och 1922 bildades komunistpartiet , Men Brasilien hade aldrig innan haft demokrati så det var därför demokratin ledde till att landet inte kunde riktigt försörja sig . Brasilien kom till slut att vara ett utav dom fattigaste länderna i världen , tack vare att Brasilien aldrig innan haft en demokratisk styrelse , Men just när brasilien var som lågast ekonomiskt sätt , så ingrep den brasilianska militären in 1930 och avsatte partierna och införde ett nytt styre sätt som kom att ledda landet fram enormt , Presidentstyre. 1932 valdes Brasiliens första president Getulio Vargas . Vargas styre kom till att ledda landet till att bli ett utav värdens mäst ekonomiskt ledande land , Vargas blev vald som president 3 gånger , men sen gjorde Vargas ett enormt mistag , 1942 gick Brasilien med i 2:världskriget i Vargas order .

Folket fick lida enormt utav detta eftersom Kriget hade kostat landet enorma summor , som Brasilien inte hade råd med egentligen .1945 avsätts Vargas i en militärkupp , men ställde upp som kanditat igen och fick i sin förvåning högsta röster och blev vald som president en gång till , Han var president då mellan 1950 och 1954 , då han begick självmord . Efter det infördes den vanliga demokratin på nytt , men det gjorde så att landets ekonomi blev som värst .Då intog militären landet enu en gång , men denna gången skulle det gå till på ett annat sätt , Militären avskafade dom brasilianska staterna och styrde landet själva utav en general med namnet Castelo Branco . Han och militären Styrde landet från 1969 - 1985 , Efter att det militära styrandet gick under så tog Geisel över landet som president och blev kvar som president fram till 1993 då han dog och demokratin infördes på nytt för att det fanns inga kandidater längre som ställde upp. Demokratin finns än idag , men landet är fortfarande i nöd, och behöver ekonomisk hjälp , för att det inta kan försörja sitt folk med arbete och varor .

Men hur har allt detta påverkat till att Brasilien än i dag är ett U-land? Egentligt mig är det pg.a allt makt skiftande och det ekonomiska skiftanden som han funnists i Brasilien under de senaste år hundrande . Men det är inte bara Brasiliens fel att själva Brasilienär ett U-land , utan om man kollar längre back i tiden så när Portugal , England , Frankrike och Nederländerna koloniserade Brasilien så tog de alla råvaror , dom dog alla deras natur resursen , dom slavade folket som bodde i brasilien , som ledde till att Brasilien är som det är idag , man kan fortfarande enorma spår efter Kolonaliseringenn , som tillexempel , den dåliga ekonomin som Brasilien han , och dom försöker fortfarande att rätta till sig , men det finns en massa problem i Brasilien som gör att det är lite svårt att komma på sina fötter . I Brasilien pågår en massa droghandel , och...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Varför brasilien är ett U-land

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2008-05-25

    bra arbete, tyvär så är din sv

  • Inactive member 2009-05-08

    bra innehåll, men språket bör kikas upp.

  • Inactive member 2012-11-23

    du e best xD

  • Inactive member 2015-09-11

    Tack så mycket bra hjälp till mitt skol arbete, Tack åter igen!:) Mvh

Källhänvisning

Inactive member [2007-05-31]   Varför brasilien är ett U-land
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8350 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×