Alvens resa

2985 visningar
uppladdat: 2007-06-02
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Alven Shasa satt på en klippa och blickade ut på det kristallklara vattnet och himlen som färgades röd av eftermiddagssolen. Hennes far kom gående emot henne och han kunde se en tår rulla ner för hennes rosröda kind. Men han frågade inte vad det var, Han visste redan! Han visste att det berodde på att Månstenen var stulen och Sasha hade fått i uppdrag av byns orakel att skaffa tillbaka den till byn igen.
Sasha torkade tårarna när hennes far satte sej bredvid henne. Men dom sa inget! Ögonblicket talade för sej själv.
Knappt en vecka senare började Sashas resa till Shawas mörka land.
Hon hoppade upp på sin svarta drake Dragoon, vinkade adjö till hela byns befolkning och sedan bar det iväg. Iväg mot ondskan.

Hon reste i dagar, kanske månader och varje dag fick hon se något hon aldrig sett förr. Hon njöt av att flyga på sin älskade Dragoon, men samtidigt hade hon hela tiden en stor klump i magen, En klump av oro!
Och så en dag, Landskapet blev mörkare och mörkare och Sasha visste att hon kommit in på Shawas rike. En hemsk stank letade sig fram till Sashas näsborrar och nu kunde hon inte flyga längre! Det var för lätt att bli upptäckt! Hon fick gå till fots dom sista 10 kilometrarna! En tjock dimma vilade ovanför marken och det var svårt att se något överhuvudtaget där hon gick på den ojämna marken.
Plötsligt, när stanken luktade som värst och dimman var som tjockast fick hon se Shawas svarta spiralformade torn. Stora hemska drakar, inte alls som Dragoon, flög omkring tornen.. Det var Shawas spejare! Shawas spejare var överallt. Hela tiden!
Sasha kom närmare tornen och plötsligt kände hon en hård smäll mot bakhuvet och allt blev svart! När hon vaknade upptäckte hon att hon var i ett mörkt rum. Hon visste inte hur hon kommit dit eller hur länge hon varit medvetslös. Hon gnuggade sej i ögonen och satte sig försiktigt upp. Då öppnades den stora dörren och en liten stråle letade sig in i rummet. Sasha kisade och fick sedan se en kvinnlig gestalt- Shawa!
Sasha drog snabbt fram sin trollstav och reste sej upp! Men Sahwa bara skrattade !Ett tomt ihålligt skratt! Sasha visste att inte vanliga trollformler hjälpte på onda Shawa men det inte Shawa visste var att Sasha hade lärt sej en speciell trollformel av byns mäktiga orakel! Hon skrek: "Skawana Morawa Lenovaaaaaaa"
Ett starkt ljussken spred sej över hela tornet och det sista man hörde av Sawa var ett skrik. Ett skrik så högt att självaste gudarna kunde höra henne! Och alla i Sashas by.

När Sahwa dog dog även hennes arme och allt ont hon skapat!! Sasha såg den vackra Månstenen i Shawas ficka och hon tog ett stadigt krepp om den och log för sej själv. När alla i Sashas by hörde skriket från trollkvinnan skickade oraklet en portal till tornet! Sasha gick in i den och på några få sekunder var hon hemma i sin älskade by igen! Alla kramade henne och alla grät av lycka! Ondskan...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Alvens resa

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-06-02]   Alvens resa
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8365 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×