Förbjuden kärlek!

15 röster
22591 visningar
uppladdat: 2007-06-05
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Förbjuden kärlek? Är det något som nyss har uppstått eller har det funnits länge, i så fall hur länge? Men, vad är förbjuden kärlek egentligen och vad är det som räknas som det? Man ser mycket utav det i filmer och böcker men även i musik. Är det en trend grej som aldrig kommer att försvinna, utan fortsätta leva vidare?

Nu kan man ställa frågan vad som är viktigast, att se sin son/dotter död/misshandlat eller lycklig med den personen de älskar? Varför ska det vara så svårt för föräldrarna att acceptera de val som barnen gör? När ska de få växa upp och ta sina egna beslut, eller ska föräldrarna alltid vara de som ska bestämma? Föräldrarna, syskonen men även släkten och traditionen är de som avgör våra val nu för tiden. Gör man inte som de säger så blir man utanför, man är en skam för familjen. Vi får inte heller glömma religionen som är den största anledningen till att folk inte kan göra sina val som de vill.
Religionen hit och religionen dit, vem följer sin religion egentligen? När det gäller kärlek så är den alltid användbar men vid andra tillfällen så glömmer man att den egentligen finns. Det är jobbigt för både killar och tjejer att kunna välja den rätta personen som alla kommer att acceptera men det är nog värst för tjejer. Om en kille går emot traditionen, religionen och familjen så förlåter familjen honom och kan inte göra så mycket åt saken men om en tjej gör det, då blir det ett helvete. Hon blir misshandlat, behandlat som en hora, stenad till döds och alla möjliga hemska saker man kan komma på. Varför är det så? Det är nog för att tjejen alltid har varit familjens moral, man har bedömt familjen efter hur tjejen beter sig eftersom om tjejen var en bra tjej så var familjen bra då de har kunnat uppfostra en så väluppfostrad tjej men om hon gjorde något dumt, ja då var det familjens fel och de skulle få skämmas för henne.
Hedersmord kallas det när man dödar tjejen för att bevara familjens heder då tjejen/kvinnan har gjort något som inte borde ha gjorts. Det kan vara att man har förälskat sig i fel person, men det talas även inom våldtäckt och incest.
Våldtäckt: Om en tjej blir våldtagen av en man, ska hon mördas! Inga tvivel på det, hon har redan förlorat sin oskuld till en annan man och ingen skulle vilja ha henne nu så varför ska hon leva, hon skämmer bara ut familjen. Ja, det är deras förklaring!
Vilken tjej vill bli våldtagen? Är det hennes fel att någon psykiskt sjuk människa går runt och inte har något annat för sig än våldta tjejer/kvinnor.
När jag gick i 9:an läste jag en artikel där en tjej i Turkiet hade blivit kidnappad på väg till skolan. Flickan återfanns efter några dagar och när hon väl kom hem, så väntade det värsta på henne. Hon skulle nämligen stenas till döds eftersom hon var nu en skam för familjen. Hennes egen familj hade inte hjärtat att göra det, då det var deras dotter och det inte var hennes fel men släktingarna pressade de för att de tyckte hon var en skam för familjen. Familjen lyssnade på var de andra sa och gjorde det. Det som jag tyckte var ännu värre var att de skulle stifta ett nytt lag där våldtäckts mannen får mindre straff ifall han går med på att gifta sig med sitt offer. Okej, men vilken tjej vill gifta sig med en man som har våldtagit henne? Svaret var att tjejen får leva och slipper mördas. Jag personligen hade hellre dött en levt med den mannen, ännu en gång så tar man inte hänsyn till tjejen utan till mannen, han slipper straffet!

Det har varit ganska många hedersmord i Sverige, det största var Fadime som mördades p.g.a. att hon var tillsammans med en svensk-irakisk kille. Sen har vi Abbaz som mördades p.g.a. att han var förälskad i en 16 åring. Anledningen till mordet var att han inte var tillräckligt bra för deras dotter då han tillhörde en lägre kast.
Häromdagen läste jag i tidningen om en tjej som stenades till döds i Irak för att hon blev kär i en sunnimuslimsk kille. Minst 20 personer kastade stenar på henne och polisen stod bara och kollade på. Stenkastningen leddes av hennes bröder. Hur kan man döda sitt barn eller syskon för en sådan grej?
Där ser man att man kan bli mördat för det lilla minsta. Antigen för att man har en annan religion, annat ursprung eller bara för att man råkade tillhöra ett lägre kast.

Det finns vissa människor som är starka nog och väljer att trotsa sin familj, religion och tradition för sin älskades skull. Men de flesta lyckas aldrig ha ett lyckligt liv, den slutar nästan alltid innan den ens hinner börja. Men vissa klarar sig undan allt det men är aldrig välkomna hos sina familjer.
Förbjuden kärlek behöver inte bara handla om att falla för en person som har en annan r...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Förbjuden kärlek!

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2009-05-08

    Jätte bra arbete, men vill tillägga en sak, förbjuden kärlek behöver inte bara handla mellan en man och en kvinna. Det finns vissa som är förbjudna till sina föräldrar osv. :) men annars var arbetet jätte bra ;)

  • Inactive member 2012-07-28

    värdelöst

Källhänvisning

Inactive member [2007-06-05]   Förbjuden kärlek!
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8421 [2024-05-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×