Linkin Park

3 röster
9936 visningar
uppladdat: 2007-09-25
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Linkin Park

Allmän information: Linkin Park kommer ursprungligen från Agour Hills, Califonien. Dom slog igenom med sin skiva Hybrid Theory, 2000 , Som nu har sålt mer än 15 miljoner album. Deras nästa album hette Meteora som släpptes 2003 och sålde ca 800,000 kopior under sin första vecka. Deras tredje album kommer att släppas den 14 maj 2007 som heter Minutes to Midnight. Dom har kommit ut med sin första singel till skivan som heter What I’ve Done. Linkin Park har också släppt andra album som Live in Texas , och remix albumet Reanimation. Bandet har också haft ett samarbete med hip hop artisten Jay-Z. Dom gjorde ett album på sex låtar tillsammans och den sålde grymt bra.


Bandet består av sex medlemmar, Chester Bennington (Sångare), Joe Hahn (DJ), Mike Shinoda (Rappare, Keyboardist, gitarrist) Brad Delson (Led gitarrist) Rob Bourdon (Trummis) och Dave Farrell (Bassist). Vi ska berätta mer om medlemmarna längre ner.

Tidigare Historia: Linkin Park grundades av Mike Shinoda. När Mike var mindre så hade han en liten studio hemma där han och kompisen Brad Delson brukade spela ihop. Båda var inne på musik och bestämde sig för att starta ett band. Det var det som grundade Linkin Park men från början hette gruppen Xero. Mike var sångaren och Brad var gitarristen men så klart så räckte inte det för ett helt band. Så Mike och Brad satte upp lappar i skolan och sökte en trummis. Det nappade direkt och Rob Bourdon kom med i bandet. Efter det så flöt det på och Dj en Joe Hahn, bassisten Dave Farrell och sångaren Mark Wakefield gick med i bandet. Men bandet tvivlade på Mark eftersom hans röst inte passade in i bandets låtar. Så dom kikade Mark och gick ut och letade efter en annan sångare. Då dök Chester Bennington upp med sin underbara röst och fick direkt en plats i bandet. Efter att Chester gått med i bandets så byte bandet namn till Hybrid Theory. Efter det så började bandet spela på kända klubbar i Los Angeles, dom la ut sina låtar på Internet och fick mer och mer fans.

Nutid: Linkin Park hade tur och efter en spelning på en klubb så fick dom ett skivkontrakt med skivbolaget Warnebros records. Dom påbörjade genast en inspelning av sitt första album som skulle heta Hybrid Theory som bandet gjorde då också, men tyvärr så liknades bandets namn en annan grupp namn så det var bara att byta. Linkin Park hade tänkt sig några av dom här namnen: Clear, Probing Lagers, Platinum Lotus Foundation. Men till sist så blev det Linkin Park som en hyllning till Santa Monica’s Lincoln Park. Skivans som släpptes som fick heta Hybrid Throry sålde jätte bra och Linkin Park fick fans över hela världen. Deras första singel hette One Step Closer och det var den som gjorde dom så kända. I januari 2002 så blev skivan och Linkin Park Grammy nominerad som ”Best Rock Album” och ”Best New Artist”. ”Hybrid Theory” blev den mest sålda skivan år 2001 i USA. Efter att skivan hade slagit igenom så gav sig LP ut på turné i USA. Singlar som ”Crawling”, ”In The End” och ”Papercut” släpptes och blev mycket populära.



I juli 2002 släppte de ut ett Hybrid Theory Remix album som hette ”Reanimation”. De gjorde om gamla låtar och la in specialeffekter i dem. Det finns många kända artister på skivan, t.ex. Black Thought, Prince Paul och Evidence med mera. Skivan sålde inte så bra.

I mars 2003 släpptes deras andra album ”Meteora” med dom kända låtar som ”Numb”, ”Faint”, och ”Somwhere I Belong”. På skivan fanns det också DVD material som handlar om hur LP gjorde skivan. Namnet ”Meteora” fick dom från ett historisk kloster i grekland. Som sagt så sålde skivan 3 miljoner kopior på ett halvt år.

Efter det så har inte LP gjort någon officiell skiva utan har gjort några sido arbeten, Dom har släppt en live skiva som heter ”Live In Texax” och har haft ett mycket lyckat samarbete med rapparen Jay-Z.

Men nu efter 6 år uppehåll så har Linkin Park kommit tillbaka med ett nytt album som heter ”Minutes To Midnight” och har världspremiär den 14 maj. Dom har redan släppt sin första singel till skivan som heter ”What I’ve Done”. Deras världsturné har redan börjat och dom kommer till Sverige den 25 maj.


Övrig information: Linkin Park’s musikstil är en blandning av Hip-Hop, Alternativ Rock och elektronisk musik. Deras texter i deras låtar innehåller inga svordomar.
Det är Mike Shinoda som jobbar mest med gruppen, det är han som har gjort många av Linkin Park’s låtar och det är också han som animerar LP’s albums omslag.


Fakta om medlemmarna:


Chester Bennington föddes den 20 mars 1976 i Arizona, USA. Och är som sagt sångaren i bandet. Han började sjunga sedan han var liten pojke. Han var 20 år när han gifte sig med en tjej som hette Samantha. 19 April 2002 fick de en pojke och han fick heta Draven Sebastian Bennington


Joe Hahn föddes den 15 mars 1977 och är Dj i LP. Han är bra på specialeffekter och har en bra fantasi. Handlingen i In The End videon var hans ide. Den är inspelad i en gammal tunnel ligger långt under Los Angeles. Han hjälpte också till att skapa och redigera videor som Papercut och POA. Han skapade även specialeffekter för tv serier som ”X-Files” och ”Dune. Man kan helt enkelt säga att han är bra med data och att vara Dj.


Mike Shinoda föddes den 11 februari 1977 i södra Kalifornien och är rappare och gitarrist i bandet. Som en av bandets grundare är han en dom som gör mest för bandet. Tillsammans med Sparkart har de designat LP’s oficiella hemsida och han designar också skivomslag för deras album bland annat. Han har också producerat både ”Hybrid Theory” och ” Reanimation” albumen för bandet.



Brad Delson föddes den 1 December 1977 och ä led gitarrist.
Brad är en fan av Britney Spears, men vi vet inte om det är hennes musik han gillar eller hennes utseende. Brad gick i Aguora High School tillsammans med Mike Shinoda och det var också han som grundade Linkin Park.

Rob Bourdon föddes den 20 januari 1979 i Calabasas, Kalifornien och är trummis i bandet. Han började spela trummor när han var 11 år. Hans första verkliga uppträdande var på en klubb ”The Roxy” i Los Angeles år 1995. När LP gjorde albumet ”Reanimation” behövdes han inte därför att det var mest elektronisk musik. Ha...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Linkin Park

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2009-11-08

    Det var jätte bra fakta med =)

Källhänvisning

Inactive member [2007-09-25]   Linkin Park
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8577 [2024-05-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×