Unga flickor viker ut sig

16960 visningar
uppladdat: 2008-05-05
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Unga flickor viker ut sig Av: Björn Söderman.
Nv1, Didaktus Liljeholmen. 1/2 kl. 01:38

Internetsidor som t.ex. Playahead.se, lunarstorm.se och snyggast.se är mycket populära chattcomunities bland ungdomar i åldrarna 11-16 år. Där kan man skapa sin egen profilsida med bilder på sig själv eller andra och även ladda upp musik.
När man besöker användarnas profiler så får man mycket ofta gensvar med halvnakna bilder på framförallt unga flickor ibland så unga som 12 år. Sällan finns det killar i samma åldersgrupp som lägger ut bilder på sig själva där de är halvnakna.
Det här är ett stort problem som ökar mer och mer hela tiden.

Jag tycker det rent utsagt är en skam att dessa unga tjejer väljer själva att visa dessa bilder på sig ute på Internet. Jag tror att samhället idag utgör en stor del av problemet. Framförallt i reklam, men även i annan typ av media, framstår ofta kvinnor som sexobjekt. Om det t ex. gäller en BH-reklam så framförs den alltid av snygga, unga smala modeller.
Visst, vissa säger att problemet med unga flickor som viker ut sig till den största delen beror på hormoner när kroppen utvecklas. Javisst, hormoner har såklart också stor inverkan på människans beteende men om man tittar på hur situationen var för bara några få år sedan så ser man stora skillnader. Aldrig var jag med om att 12-åringar då vek ut sig. När även jag som 16-åring kan se så stora skillnader så är det illa.

Föräldrarollen är också stor i det här problemet. Eftersom människan påverkas utav omgivningen så är det ett viktigt föräldraansvar att tala om för barnen att de duger precis som de är och att det är okej att vara speciell. Det är föräldrarnas jobb att forma och uppfostra barnet på rätt sätt så att barnen inte känner att de måste bli som resten av omgivningen. Faktum är att föräldrar inte har någon aning om vad deras barn gör på datorn.

Dessutom måste man vara försiktig när man lägger ut bilder på nätet eftersom vem som helst kan komma åt informationen. Materialet kan sedan användas till allt möjligt otrevligt som folk inte har någon aning om. Jag skulle själv inte vilja att min framtida dotter lägger ut bilder på nätet som sedan används i någon sjuk pedofilsituation.

Om vi alla kunde låta lite mer uppmuntrande till att personer har en egen stil så skulle det förhoppningsvis göra samhället lite mer avslappnat när det kommer till att våga vara si...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Unga flickor viker ut sig

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2008-05-05]   Unga flickor viker ut sig
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9789 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×