Bästa vänner

1 röster
2730 visningar
uppladdat: 2008-05-06
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Hon såg ut över vattnet, det var glasklart. Bitande kallt men inte tillräckligt nog för att frysa till is. Vattnet var svart, men inte svartare än himlen som fanns över henne. Det var tyst, nästan för tyst. Det var läskigt tyst. Hon tänkte tillbaka på morgonen.

När dagen hade börjat var allt normalt. Nadia och Fanny hade som vanligt gått till skolan, dom kunde prata med varandra om allt mellan himmel och jord. Hon hade märkt att hennes 15 åriga kompis höll något ifrån henne. Men hon visste inte riktigt vad. Nadia vågade inte fråga förrän på lunchrasten. Fanny drog in henne på tjej toan och låste dörren, sedan började hon gråta.
– Vi ska flytta, snyftade hon.

Nadia drog ett djupt andetag och inom en sekund hade hon redan tänkt på vad som skulle hända med henne när Fanny var borta.
Fanny berättade att hela hennes familj skulle flytta till New York, i början tyckte hon att det skulle vara coolt men sen insåg hon att Nadia skulle bli lämnad hemma.

Det var bara en termin tills sommarlovet och då skulle hon åka. Fanny, världens bästa kompis skulle bara åka ifrån henne. Nadia skulle bli ensam och tom, hon skulle ge sig ut i den stora världen ensam. Dom skulle inte gå i samma skola men åtminstone i samma land, och nu var allt förstört.

Nu när hon stod där och kollade ut över vattnet tänkte hon bara på det dåliga, inte på det positiva. Hon skulle kunna åka till New York på varje lov. Hon skulle ha en anledning att resa och hennes föräldrar skulle låta henne göra det. Det skulle faktiskt kunna vara helt okej. Förutom att hon inte skulle kunna träffa Fanny varje dag.

Nadia gick hem igen, hon lämnade mörkret bakom sig och klev in i stadsljuset. När hon öppnade ytterdörren och gick in i lägenheten satt Fanny i soffan. Vid matbordet fanns både hennes och Fannys familj. Nadias mamma gick fram till henne och sa:
- vi har nog kommit på en lösning på problemet.


Hon kollade konstigt på sin mamma och undrade vad för lösning det kunde vara? Att Fanny inte ska flytta till New York?
Nadia blickade mot Fanny som var på väg mot henne, hon såg faktiskt riktigt glad ut. Dom gick och satte sig runt bordet…

–Nadia, vi vet att man inte kan sära på er två även om ni bor i olika länder, ni kommer alltid vara kompisar och det vet nog alla. Du har kommit in på en jätte bra skola för skådespelare och hela släkten är här i Sverige, men om du vill kan vi också flytta till New York. Sa hennes pappa.

Fanny och Nadia kollade på varandra och båda började gråta, inte av sorg utan av lycka. Hon skulle få vara med sin bästa kompis i ett fantastiskt land och med större chans att bli skåde...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bästa vänner

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2008-05-06]   Bästa vänner
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9807 [2024-04-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×