Jag är kvar hos er

4641 visningar
uppladdat: 2004-02-26
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Peter föddes i Tyskland 1940. Under Andra Världskriget dog hans pappa. I samband med krigets slut tog hans mamma, som var svenska, med sig Peter till Sverige. Peter var fyra år när han kom hit, så han har alltså växt upp i Sverige.
När Peter hade tagit studenten och lumpat fortsatte han med studier i matte och fysik och närliggande ämnen, på universitetet. Han började som forskningsassistent på Försvarets Forskningsanstalt 1963, avancerade till forskningsingenjör, men tröttnade snart på det livet, gick över till undervisning och forskning på Tekniska Högskolan, fortsatte sina studier och doktorerade i numerisk analys 1975. Studerade mycket filmteori, men lärde sig framför allt genom att själv filma. Han lyckades bra, fick olika priser och utmärkelser.
Peter har hela tiden, vid sidan av det här ,skrivit.
1985 debuterade han med boken Janne, min vän och fick Litteraturfrämjandets debutantpris och Nils Holgersson-plaketten.
Peter jobbar som lärare på Tekniska högskolan, bor sedan 1969 i villa i Tyresö, söder om Stockholm, med fru och dotter (född 1972), och ett antal katter och hundar.

Handling: Femtonåriga Anna blir sjukare och sjukare innan läkarna kan konstatera att hon har en hjärntumör.
Historien om hennes sista år i livet berättas av Anna själv och av mamman, systern, bästa kompisen samt sjukjournalerna. Ingen lycklig och lustig historia alltså, men ett stycke tolkad verklighet --- verklighet för de inblandade och för många, många andra.

Personer: Anna är sjuk i reumatism och har varit det sen hon var i treårsåldern, hon blir sjukare och sjukare, men läkarna vet först inte att det är en hjärntumör som gör att hon blir så, de är för fokuserade på reumatismen och tycker att Anna inte ska jämra sig så mycket. Men sedan när de till slut upptäcker tumören förstår de att det inte var så mycket jämmer ändå. Maria är Annas syster som Anna ser upp till och tycker om väldigt mycket. De har en väldigt fin relation och stöttar varandra hela tiden. Eva är Annas mamma som beskriver mycket hur orolig hon är för Anna och hur hennes hälsotillstånd är. Hon beskrivs som en hönsmamma, men det är inte så konstigt med tanke på hur sjuk hennes dotter är. Jonny är Annas pappa. Hanna är bästisen sen de var mycket små. De är verkligen själsfränder och superbra kompisar. De håller ihop i vått och torrt.

Miljö: Jag kan inte få fram exakt vart de bor någonstans, men det är fem mil från Skövde. De är mest i hemmet, men mycket på olika sjukhus (Skövde, Göteborg mm) och ibland i skolan.

Tid: Den sträcker sig över ett och ett halvt år. Någon gång ungefär under 1997-1999 får man följa Annas kamp mot sjukdomar och cancer.

Omdöme: Jag tyckte om den här boken för att det kändes att det här har hänt i verkligheten. Det var så äkta känslor i den. Den var sorglig fast man vet att hon kommer att dö. Det ända dål...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Jag är kvar hos er

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2004-05-18

    hej. jag skriver också en rece

  • Inactive member 2004-06-30

    d är döden hon pratar om. hon

Källhänvisning

Inactive member [2004-02-26]   Jag är kvar hos er
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2799 [2024-03-03]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×