Rolling Stones

1 röster
10536 visningar
uppladdat: 2005-02-03
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Inledning
The Rolling Stones är bandet som definierar Rock and Roll. De är det band som hållit på längst genom rockens historia, och de är fortfarande lika populära och aktiva, som under hela deras 30-åriga karriär. Att arbeta om dem är intressant eftersom de vid det här laget är ett gäng tuffa gamla gubbar som fortfarande kör stenhårt och lever livet till max.

Historia
Stones bildades av Mick Jagger och Keith Richards, som träffades som skolkamrater i Dartford i England. Det sägs att de stötte i varandra på en tågstation och att Keith upptäckte en bluesskiva under Micks arm. De båda fann genast varandra, och de började samla på sig medlemmar. Från början bestod Rolling Stones av Mick Jagger som sångare i, Keith Richards på gitarr, basisten Bill Wyman, Charlie Watts på trummor och till sist Brian Jones, som spelade kompgitarr och lite andra instrument. De spelade tillsammans på olika klubbar i London, som Ealing Jazz Club, Ken Colyer´s Studio 51 och Eel Pie Island i Twickenham, och många tyckte att de var duktiga. Efter att ha fått ett skivkontrakt hos Decca som tidigare hade givit Beatles nobben, tog sig deras egen version av låten ”I wanna be your man” in på den engelska top 20-listan. Fröet till ett av de största rock- and rollbanden var sått. De följde upp sin stigande framgång med sin första turné i England, under vintern 1963. Året efter, 1964, spelade de in sitt första album, som var bestod av covers från mer kända band. En av låtarna på albumet, ”Tell Me” blev etta på den engelska topplistan, och kom in på den amerikanska top 30. Allting kändes bra, men bandet kände att de behövde skriva sina egna låtar. Därför släppte de ännu ett år senare, 1965 singlarna ’Satisfaction’ och ’The last time’.
De tog både USA och Europa med storm, och hyllades som ett av de bästa livebanden inom Rock and Roll. När deras nästa skiva, ”Their Satanic Majesties Request” som skulle följa upp hittarna kom 1967 var förväntan stor. Därför var det helt oväntat att den floppade stort och blev årtiondets besvikelse.

The Rolling Stones var bedrövade, men inte knäckta. Redan efter ett år gjorde de ett nytt försök att få tillbaks sin förlorade krona. De spelade in albumet ”Jumpin’ Flash jack” som innehöll upphetsande och spännande rock. Samma år spelade de in TV-filmen ”Rolling Stones and Rock and Roll” där Mick Jagger spealde en trött och slutkörd rockstjärna, Stones var tillbaka. Året efter skakades bandet av två oerhörda tragedier på rad. Gitarristen Brian Jones, som varit med ända från början drunknade i sin egen swimmingpool. Som ersättare tog man in Mick Taylor som tidigare spelat med John Mayall´s Bluesbreakers. Senare 1969 häll bandet en konsert, där de hade anlitat Hell’s Angels för att hålla säkerheten uppe. Under konserten viftade en svart amerikan med en pistol, och Hell’s Angels ingrep genom att döda mannen. Denna händelse fick mycket stor publicitet i media, och var början på bandets nedåtgående spiral. Ersättaren Mick Taylor lämnade bandet igen 1974, han tyckte att heroinet kom honom för nära. Han ersättes av bandets tredje kompgitarrist, Ron Wood. The Rolling Stones sista hit på USA -toppen var låten ”Miss You” som släpptes 1978.

Mick Jagger
Mick Jagger är The Rolling Stones sångare och frontfigur. Han var med och startade bandet i början av 60-talet och han leder dem fortfarande. Bandets låtar skrivs av Jagger tillsammans med sologitarristen Keith Richards. Mick Jaggers fulla namn är Michael Philip Jagger och han föddes den 26 juli 1943. 1971 gifte sig Mick Jagger med den kända fotomodellen Bianca Pérez Mora Macíac, men deras giftermål varade bara ett kort tag, de separerade strax därefter. 1985 inledde även Jagger en solokarriär, eftersom han inte riktigt höll med Richards om vilken musikalisk riktning bandet borde ta. Han övergav den klassiska Rock and Rollen och skapade musik som var lite mer mainstream. Mick Jagger har genom åren medverkat i diverse filmer, bland vilka kan nämnas ”Performance” och ”Ned Kelly”. De flesta har tyvärr varit riktigt dåliga. Mick Jagger är en stor playboy som har haft förhållanden med flera kända kvinnor.

Keith Richards
Keith Richards är en annan av Stones nyckelmedlemmar. Han var även han med och startade bandet, och skriver bandets låtar tillsammans med Mick Jagger. Keith Richards är bandets sologitarrist och han föddes den 18 december i Dartford i England. Richards är den stökigaste medlemmen av bandet, han har blivit arresterad ett flertal gånger, bland annat för att ha kissat på et garage, men också många gånger för sitt grova heroinmissbruk. Han brukar benämnas som en av Rock and Rollens bästa gitarrister, men är även känd för sin förmåga att överleva den livsstil som medföljer Rock and Roll. Ketih Richards var även tillsammans med Stones groupie Anita Pallenberg, som även spelade in en porrfilm med Mick Jagger 1968. Richards och Pallenberg fick en son som tyvärr dog vid en tidig ålder. Den officiella dödsorsaken var SIDS, men det ryktas att föräldrarnas drogmissbruk var en avgörande faktor i barnets öde. Även Richards har provat lyckan som soloartist, och hans första album fick mycket bättre kritik än Jaggers debutskiva.

Analys
The Rolling Stones spelar en lite tuff och stökig Rock and Roll som i grunden bygger på Rhythm and ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Rolling Stones

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-02-03]   Rolling Stones
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3445 [2024-04-19]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×