Heroin

8431 visningar
uppladdat: 2005-02-10
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
År 1897 så lanserades denna drog och det var tänkt att den skulle vara en hostmedicin och ersätta morfinet, men det visade sig att heroinet var minst lika farligt om inte farligare. Heroinet gav faktiskt ett mycket större beroende. Både morfin och heroinmissbruk är ytterst ovanligt i Sverige.
Heroin är nu den dominerande missbruksdrogen.
Heroin utvinns från morfin. Morfin görs av Opium, och opium är intorkad vätska och man får det från frökapslar på opievallmon. Av morfinet kan man också producera kodein. Alla dessa kallas opiater och det används inom sjukvården, men också som droger. Heroin kan kosta mellan 200- 500 kronor för en injicering.

Form
Heroin finns som ett vitt pulver som man lätt kan lösa upp i vatten som sedan injiceras. Det sniffas eller röks, men som många andra droger så är det populärast att ta det genom sprutor. Oftast görs injiceringen i en ven eftersom det maximerar effekten.

Effekter
Ruset som man får varar i ett par timmar efter drogen har blivit missbrukad. När man har fått i sig en dos heroin sänks aktiviteten i nervsystemet och man får en behaglig känsla. Om man skulle få i sig en större dos blir man varm, munnen blir torr och armar och ben känns tunga. Man går runt i en egen värld utan kontakt med omgivningen och har ingen som helst kontroll över sig själv. Som konsekvenser så får man både kallsvettningar och diarré. Heroin är starkt
Beroendeframkallande. Eftersom heroin är så avslappnande så är den livsfarlig. En överdos kan leda till döden eftersom man kan få andningsförlamning och hjärtstillestånd.

Långtidseffekter
När man har tagit heroin i en längre tid får man långtidseffekter.
Långtidseffekterna visar sig genom vissa sjukdomar. Vissa missbrukare har fått Hiv eftersom de har delat injicerings sprutor med andra missbrukare som har Hiv. När missbrukarna injicerar på fel sätt kan även det ge vissa sjukdomar t.ex. stelkramp och leversjukdomar. De som missbrukar heroin en längre tid kan även få problem med enkla sjukdomar som infektioner och tandvärk. De känner helt enkelt inte av värken på grund av heroinets smärtstillande effekter.

Heroin i sjukvården
Heroin och andra opiater används först och främst till akut och smärtstillande medel för de som har tappat blod eller de som ska opereras. Dosen patienten får avtar efter några dagar eller en vecka, men vissa funktioner i kroppen kan det ta uppåt sex månader för att få normala.




Lagen
Heroinet är olagligt att köpa, sälja, byta, låna, ge bort, inneha, och att använda. I olika länder odlas plantor som det sedan görs knark av.
Vissa familjer försörjer sig på det men det är också olagligt.
Narkotika får heller inte transporteras, förpackas eller förvaras.
Straffet för narkotika brott beror på hur allvarligt brottet är.
Vid mindre brott kan man dömas till böter eller fängelse i högst sex månader. Vid större brott kan straffet bli från två till tio år.

Källförteckning
http://www2.drugsmart.com/index2k.htm?http://www2.d...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Heroin

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2005-10-24

    bra !

Källhänvisning

Inactive member [2005-02-10]   Heroin
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3546 [2024-04-26]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×