Våga slappna av

1497 visningar
uppladdat: 2020-03-17
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Samhället i Sverige idag utvecklas mer och mer till det vi tidigare bara sett i världens största storstäder. Att göra karriär är prio ett för många som det är inget fel i det på något plan. När karriärinriktade människor satsar allt på att just lyckas så kan det vara väldigt svårt att hinna med sin egna vardag - hitta tid att slappna av mellan arbete och allt annat som måste skötas. Det ska städas, tvätta, handla mat, laga mat och inte minst det viktigaste av allt, släppa allt och slappna av på riktigt. Lägger du till familjelivet här så är det ett pussel som nästan inte kan läggas utan att missa några bitar. Till slut så håller det inte, stressen tar över och balansgången fungerar inte. 

Vad kan vi göra för att undvika detta tänker du? Jag har inte hela lösningen men några tips och trix har jag i rockärmen. 

 • Schemalägg
  Planering är nyckeln till det mesta när det gäller att lösa allt man behöver. Det behöver inte vara superspecifikt men lägg in alla göromål in din kalender, stryk av efter varje sak som är avklarad. I slutet på dagen, gå igenom vad som är gjort och vad som inte hunnits med. Värdera vad som kan strykas eller inte.
 • Lägg inte för stor press på dig själv
  Detta är något som inte är helt lätt att veta att en gör mot sig själv. Oftast är det någon annan i ens närhet som antagligen hela tiden påpekar detta. Det är svårt att ta åt sig. “Det är lugnt jag har det under kontroll.” är nog det vanligaste svaret när någon säger ifrån. Det du svarar är antagligen inte sant och det syns. Dåliga matvanor, stress, stress, stress, ingen tid över och vanligvis ett dåligt humör. Lösningen är oftast ganska enkel; lyssna på din kropp! Den säger ifrån, vare sig du vill eller inte så kommer det inte att hålla i längden.
 • Laga mat hemma
  Jag vet, matlagning är inte för alla! Det tar tid att gå och handla, veta vad man ska laga och så tar det såklart tid att laga maten. Men matlagning kan vara avslappnande och med alla matkasseleverantörer så slipper du handla inför varje måltid och recepten slipper du tänka på. Det finns lättlagat, snabblagat och allt möjligt att tänka. En sak mindre att tänka på, dessutom är det nyttigt.

 • Meditation & Yoga
  Det låter som en klyscha men sanningen är att det hjälper. Tillåt dig själv att släppa allt runt omkring dig. Det behöver inte handla om mer än 5 minuter men släpp telefonen, gå ifrån datorn, sätt dig i ett tyst rum eller spela avslappnande musik och bara va dig själv för en liten stund. Djupa andetag och låt stressen lämna dig för en liten stund. En annan sak som är fantastisk bra är Yoga, som är fullt möjlig att göra hemma men det finns också klasser på de allra flesta stora gymkedjor med mera. Fantastisk träning och är nära anknutet till medi...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

https://xn--kpamatonline-4ib.com/

Kommentera arbetet: Våga slappna av

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2020-03-17]   Våga slappna av
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60633 [2024-07-18]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×