Förbjuda rökning

536 visningar
uppladdat: 2020-06-19
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Förbjuda rökning 

I vår samhälle många som röker under rasten, efter maten och det är inte bra till någonting. De enda företaget som tjänar miljarder på dom som röker.  

Enligt en studie gjort av experterna från 14 olika länder att rökning orsakar cancer, skada lungorna och särskilt lungcancer 20 till 30 %. Gruppen har kommit framtill att rökning är farligare än vad man hittills har förstått. Flesta av de vuxna som fortsätter att röka avlider i förtid av själva tobaksrelaterade sjukdomar, hjärt kärlsjukdomar, lungsjukdomar och cancer. Inträffat dödsfall ungefär 40 % mellan 35 till 69 år. Unga som röker livstiden förkortas mellan 20 till 25 år.

 

Det finns jättemycket risker med att röka, för i cigaretter finns det mer än 3000 olika ämnen som påverkar hjärta och blodkärl och cancer. Nikotin är ett gift som gör svårt att sluta röka, så här om du inte röker dagligen nikotin man får abstinensbesvär, man blir irriterad, rastlös, dåsig och får huvudvärk. Flesta rökare är oftast sjuka av sjukdomar som jag nämnt tidigare. Det är även lättare att får astma och andra allergier. Tjejer som rökare och  tar p-piller har större risk att få hjärtattack. gravida som rökare får farligaste ämnen går direkt till barn därefter barnet får mindre syre och näring. Barnet födas med nikotinberoende.

 

Enligt Socialstyrelsens undersökning hälsorapport från 2014 många unga fick barncancer på grund föräldrar rökning problem. På engelska cigarette kallas (Death Sticks) framför barn och jag är själv tycker detta stämmer exakt med namnet. Vi måste börja hjälpa alla unga att inte börja med rök, rökning sönder deras lungor innan. Jag tycker hela svenska samhället borde skämmas för att tillåta små och vuxna till dessa asker. Lagligt att ha dödsmaskiner i vår gator, skolan, jobbet och vi gör ingenting åt det! Det stör oss alla.

 

I vår samhälle i varje vanlig svensk hem ofta röker i familjen och de påverkar vår hälsa. Ungdomar mellan 15 till 18 röker mer än andra vuxna och dom tycker det är kul, ungdomar  behöver mer tid och lära dom. Alla som bor i vårt samhälle borde försöka göra något åt detta stora problem. 

 

Så mycket pengar slösa på reklam och förpackning och människor som slösar också sina pengar på detta, otroligt mycket pengar varje många. Alla ni som röker tänka på ni betala för ni ska få dålig hälsa Death Sticks. 

 

Jag är jätteglad för socialstyrelsen i sverige gjort hårt relativt på cigaretter tillverkarna är tvingade att skriv något att gör rökare rädd på något sätt som rökning dödar eller rökning förorsakar cancer på paketet och en skrämd bild. När det är så mycket farligt, förorsakar cancer och många dödsfall, varför inte bara förbjuda det totalt. 

Ifalla finns många som mig vill bara försökte så kan vi kan stoppa cigaretter för alla .

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Förbjuda rökning

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Hasan Ali [2020-06-19]   Förbjuda rökning
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60719 [2024-05-20]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×