FC Barcelona

1 röster
5842 visningar
uppladdat: 2006-11-30
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Sedan grunden av den spanska fotbollsligan Premiera division så har FC Barcelona alltid varit bland det mest välkändaste fotbollslaget inom internationell klubbfotboll. Barcelona är huvudstaden i Katalonien som är en landsdel i Spanien som strävar efter självständighet från centralmakten Madrid. När FCB skapades 1899 så har alltid rivalerna sedan dess varit, Club de futbol Madrid eller Real Madrid som det heter nu. Båda lagen har varit inom samma klass, och upproren mellan supporterna har varit densamma som nu. Ändå så har Real Madrid vunnit fler matcher, inklusive tagit hem fler ligatitlar än Barca. Matchen Real Madrid mot FC Barcelona kallas också för El Classico och sägs vara den största matchen inom klubblagsfotboll och den senaste matchen lagen möttes så blev det lika 1-1. Och tittarsiffran på tv var jorden runt 245millioner människor som såg.

Barcelonas hemmaarena är den fotbollsplanen i Europa och den tredje i hela världen. Nou Camp som öppnades 1955 tog 6 år att bygga men efter Barcelonas framgångar så har det varit värt sitt pris. Det är en känt citadell i Barcelona med 120.000 sitt och ståplatser och många människor lockas från hela världen för att få en glimt av den vackra arenan. FC Barcelonas största och bästa år som proffslag var under slutet av 1940talet då dom tog ett kliv in i la liga efter att dom hade haltat ner i tabellerna och till den mindre divisionen, då dom tog hem otroliga 3 ligatitlar i rad. Tack vare den kände storstjärnan Johan Cruyff som dom värvade från Valencia och som nu har det ledande målprotokollet inom en säsong i FCB historia. En annan stjärna under denna tid var Diego Armando Maradona som däremot inte stannade länge i klubben utan gick vidare till Napoli AC två år efter. Fram till nu så har klubben alltid nått större och större framgångar genom åren. Champions le...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: FC Barcelona

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2006-11-30]   FC Barcelona
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7222 [2024-04-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×