Hur mycket barn tittar på tv nuförtiden

5292 visningar
uppladdat: 2007-10-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Hur mycket barn tittar på tv nuförtiden

Barn spenderar allt mer tid framför TV: n, TV-tittande är numera något de flesta barn prioriterar framför att leka med sina kamrater idag än bara för tio år sen. Samtidigt visar ny forskning att barn har allt svårare att utrycka sig och sätta ord på sina tankar. Detta leder till frustration och aggressivitet,

Idag tänkte jag prata om Är ökat TV-tittande en hälsofara eller ett steg i rätt riktning? Förbereder TV barn för deras framtid eller ger den bara dem en falsk bild av verkligheten?

Jag är övertygad om att överdrivet tv- tittande är skadligt för barn.

Första gången jag blev intresserad av att prata om ökad tv tittande var när jag går upp På morgonen, vanligtvis klockan 7.30, är det inte ovanligt att min lillebror redan har suttit och tittat på TV i en timme, det första han gör när han vaknar är att springa ner och sätta på TV: n. När han kommer hem från skolan så sätter han sig på samma plats som på morgonen, vare sig han är ensam eller med kompisar. När man ropar hans namn reagerar han, om man har tur, efter tredje gången. Jag kommer själv ihåg när jag var liten och tittade på tecknade serier på morgnarna, man blev som hypnotiserad, jag glömde bort både tid och rum medan jag levde mig in i TV: ns fantasivärld.

Det är säkerligen en lättnad för många föräldrar att sätta sitt barn framför TV: n ett litet tag, bara för att kunna få lite lugn och ro. Men om föräldrar låter sina barn spendera så mycket tid som de själva önskar framför TV: n så kan det ge förödande konsekvenser.
Det är nog väldigt lätt för ett barn som är utstött att söka hjälp hos TV: n i hopp om att kunna fly sin vardag en stund, detta kan givetvis leda till isolering. Att växa upp med en verklighetsbild som inte alltid stämmer överens med den riktiga kan med ganska hög sannolikhet leda till ensamhet och depression.

De Struntar i att spela fotboll med kompisarna och tittar på Big Brothers istället, en dokusåpa där det bara fylls på med mer och mer sprit för att kunna höja tittarsiffrorna. En dokusåpa vars upplägg lyder som följande: en anorektiker med silikonbröst, en militant feminist och kanske en ”normal människa”. Jag har bara en fråga, på vilket sätt är det här en bra verklighet för ett barn i 10-15-års ålder? Det är inte svårt att se skadorna på barn som spenderar för mycket tid framför TV: n, Jag kan hålla med om att TV-tittande kan stimulera fantasin, men till en viss gräns. När det blir ett beroende, när barnet till exempel slutar umgås med sina kompisar i samma utsträckning som förut har det gått för långt. Överdrivet tv tittande uppmuntrar barn till att sitta inne, minska sin fysiska aktivitet och vilket leder naturligtvis till bland annat övervikt.

Som avslutning vill jag delge er att TV ger fler bekymmer än nytta till barn, visst finns det en del saker som är bra med TV: n men över konsumering kan aldrig leda till något bra. När det börjar gå så långt att barnet prioriterar bort saker som vanligtvis tillhör dess liv har det gått för långt. Människor borde få upp ögonen för vad som håller på att hända, man säger att man inte kan stoppa utvecklingen, något som jag håller med om. Men att sluta uppfostra sina barn och istället låta en maskin göra det är fel. Om vi låter våra barn tillbringa mer tid framför TV: n i framtiden än vad vi gör idag kommer det leda till en framtid utan realitet, ett samhälle utan engagemang och deltagande.


...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Hur mycket barn tittar på tv nuförtiden

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-10-11]   Hur mycket barn tittar på tv nuförtiden
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8615 [2024-07-23]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×