Isaac Newton

2 röster
5940 visningar
uppladdat: 2007-11-06
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Isaac Newton föddes för tidigt, han var då liten och klen och han sades ofta av sin mor ”kunna rymmas i en bägare”. Han föddes 25 december, 1642 i Whoolsthorpe, Engeland.
När Isaac var liten var han som sagt ganska liten och klen, och lekte sällan med de stora eller de andra pojkarna. Han ansåg att det var roligare att leka ensam än att råka ut för deras ibland grymma lekar. Men Isaac kom också på att han tyckte att det var roligare att hålla på att undersöka saker, och komma på egna uppfinningar än att leka ensam.
Men hans mor fick inte uppleva hans barndom på nära håll, och inte heller hans far. Hans mor lämnade honom med ”avsikt” då hon träffade en präst när Isaac var tre år, hon gifte sig med prästen strax därpå och lämnade över Isaac till hennes far och mor. Och Isaacs fader som också hette Isaac Newton dog tre månader innan det att Isaac hade födds.
Alltså, från Isaac var tre år bodde han hos sin mormor och morfar på en bondgård, medan moders levde i ett stort hus med en rik präst.
Isaac kom fortfarande ihåg när han var i tjugoårsålder att han hade hotat sin mor med att bränna ner deras (prästers och moderns) hus.
Som jag sa lekte Isaac mest med sig själv. Han gjorde bland annat några få uppfinningar redan som barn. Han gjorde en liten väderkvarn, av trä, och där vingarna drevs av en mus. Han lyckades också bygga ett vattenur som funkade och gick jämt i flera år.

Isaac började Kings high School i Grantham vid 18 års ålder, då hade han flyttat till en familj som tog hand om honom. Han skötte sig mest själv, men i skolan gick det sämre. Han var näst sämst i klassen, men det hände någonting som fick honom att ta sig från att vara nästan sämst till att bli bäst i klassen. Anledningen var att han blev slagen i magen av en kille i klassen, Isaac tålde det inte och han sa att dom skulle mötas i slagsmål. Isaac vann, det gav honom starkare självförtroende och mer rum i skolan.
Men saken var den att i samma veva dog hans styvfar, prästen, och Isaacs mor ville att han skulle flytta hem, och bli bonde på deras bondgård- och på det sättet skulle han försörja henne. Men det var inte alls med i Isaacs framtida planer, och efter mycket övertalande från Isaacs sida fick han flytta tillbaka till skolan.

· 1661 fick han börja vid Trinity College i Cambridge.
· 1665 tog han examen.

När Isaac började vid Trinity College i Cambridge började hans intresse för vetenskapsmän som Galilei och Descartes öka.
Samtidigt som Isaac tog examen utvecklade sig en pestepidemi i Cambridge, Isaac bestämde sig då för att resa hem till Whoolsthorpe i två år och studerade lika bra som tidigare. Varför han flyttade hem var för att Universitetet stängde, på grund av pesten.
Men när Isaac hade flyttat hem kom han bland annat på att det ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Isaac Newton

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-11-06]   Isaac Newton
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8722 [2022-08-19]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×