Prime time av Liza Marklund

2 röster
11136 visningar
uppladdat: 2003-02-26
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
”Prime time” handlar om Liza Marklunds journalist Annika Bengtzon. Det är den tredje boken i serien (men i böckernas tidsordning så är den nummer två). Den börjar hemma hos Annika, då hon ska ge sig iväg med sin man och två barn för att fira midsommar med sin mans föräldrar. Då får hon ett telefonsamtal från sin chef på tidningen Kvällspressen. Han berättar för henne att Michelle Carlsson, den stora tv-stjärnan, har blivit mördad under natten, som hon spenderade tillsammans med tolv andra på inspelningsplatsen av Sommarslottet. Hon beordras åka till inspelningsplatsen. Detta gör att hennes man blir förbannad på henne eftersom hon inte åker med honom för att fira midsommar.

Under resten av boken får man följa Annikas jobb. Hennes bästa vän, Anne Snapphane, är en av de som var på slottet under natten då Michelle mördas, och hon är därför misstänkt. Det är också Michelles manager, så väl som en nynazist, en popstjärna och andra av Michelles vänner och fiender inom tv-branschen.

Boken är, enligt ”författarens slutord” i boken, inte på något sätt tagen ur verkligheten. Marklund har dock definitivt blivit inspirerad av saker som finns omkring oss – medias makt och hur tävlingsinriktat det är inom den branschen.

Jag tycker att karaktären Annika Bengtzon är ganska osammanhängande. Jag tycker inte att hon reagerar på ett enhetligt sätt; hon är väldigt ombytlig. Därför hade jag svårt att ta till mig henne och tycka om henne.

Det finns en del andra karaktärer i boken. Anne Snapphane, Annikas bästa vän, är en mer sammanhängande person i min mening – förutom i slutet, då jag tycker att hon agerar konstigt. Andra mindre karaktärer, som nynazisten och Michelles manager, är dock väldigt bra. De syns mindre, och behöver färre reaktioner.

Boken utspelar sig i Stockholm och dess omgivning. Alltihopa är tagit från verkligheten, även om en del namn är påhittade. Kvällspressen, som är tidningen där Annika jobbar, är ett resultat av Marklunds fantasi, men fortfarande tagen ur verkligheten eftersom mycket av det som utspelar sig i Kvällspressens lokaler skulle kunna hända på en riktig kvällstidning (det är ju dessutom inte svårt att göra kopplingen till Kvällsposten eller Expressen bara genom namnet).

Miljöbeskrivningarna är dock bra. En del av det är sådant som man kan se framför sig. Hennes beskrivning av inspelningsplatsen för Sommarslottet är levande, och det fanns en del intressanta beskrivningar av hur man jobbar på inspelningsplatser som den för Sommarslottet.

Över huvud taget tyckte jag inte att boken var särskilt bra. Det kändes som att vem som helst skulle kunna vara mördaren. Slutet är förutsägbart, framför allt eft...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Prime time av Liza Marklund

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2003-02-26]   Prime time av Liza Marklund
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=1752 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×