Studio Sex

2 röster
3579 visningar
uppladdat: 2005-06-02
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Denna boken är skriven av Liza Marklund som är en känd författare och journalist. Utöver sitt författarskap skriver hon kröniker åt aftobladet. Hon är född 1962 och bor för tillfället i Stockholm , hon har tre barn och är gift sen 13 år tillbaka . Hon har en väldigt speciell musiksmak , hon tycker om det tyska hårdrocksbandet Rammstein. Hon har skrivit många böcker , som handlar om en journalist vid namn Annika Bengtzon , med titlar såsom Sprängaren (1998) , Studio Sex (1999), Pardiset (2000), Prime time (2002) och nu sist boken Den röda vargen (2003). Även dokumentärromanen Gömda (2000) som är baserad på verkliga händelser.

Just Studio Sex är den andra boken om journalisten Annika Bengtzon och handlingen utspelar sig åtta år före den första boken skriven om henne. Det hela börjar med att en ung kvinna hittas mördad på en kyrkogård. Misstankarna om att en utrikesminister utfört dådet tätnar och Annika som då är vikarie på tidningen och inte bor långt ifrån mordplasten ser dådet som sin chans att få ett fast jobb. Handlingen utspelar sig mellan juli – september , i nutid. Hon beskriver allt mycket detaljerat så det hela blir lite mer trovärdigt och man fastnar ganska enkelt för boken. ”Patricia nickade. Bitchen öppnade dörren. En sval pust drog fram från rummet innanför. Hon drog in dess fukt och förväntade sig en stank av lik och död. Hon fann ingen. Luften var frisk och ren. Hon tog ett försiktigt steg in på golvet. Det var av sten, blankt, gråbrunt, väggarna kritvita, sten, rappade, ojämna. Två elektriska element var fastskruvade på bortre sidan. Hon lyfte blicken, en kupol svävade under taket. Tolv glödande lampor spred ett dovt sken över rummet. Det påminde om ett kapell. Två ljusstakar, höga i trä. De var inte tända, men Patricia kunde ändå ana doften av stearin. Mellan dem stod bårvagnen”.

Huvudpersonen i boken är givetvis Annika , en ung kvinna. Andra personer som ofta nämns i boken är den mördade flickans pojkvän, Joachim som är en människa som tror sig vara överlägsen alla andra. Även hennes bästa vän Patricia, som gör vad hon blir tillsagd till, och älskar sina tarotkort och har en stark tro på dess krafter och även Annikas pojkvän Sven och hennes snälla mormor , som är dom enda hon verkligen kan lita på.
Boken i sig är lättläst och innehåller inte några jättesvåra ord. Man får bilder av hur det ser ut hela tiden i stort sätt. Man kan leva sig in i boken utan att vid ett senare tillfälle inte fatta va den handlar om. Då detta är en roman och endast påhittat tror jag författaren mest vill underhålla.

Jag pe...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Studio Sex

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-06-02]   Studio Sex
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4355 [2024-05-03]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×