Oliver Twist

4 röster
19864 visningar
uppladdat: 2003-09-18
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Oliver Twist föddes på ett barnhem utanför London. Hans mamma dog vid födseln, så Oliver fick bo på barnhemmet. Oliver och dom andra barnen på barnhemmet var tvungna att arbeta för att få en skål välling o lite bröd. En gång var dom så hungriga så dom drog lott om vem som skulle gå och fråga föreståndarinnan om mer mat, och Oliver fick kortaste stickan. Oliver blev utsläng från barnhemmet, för det var förbjudet att fråga om mer, dan innan han fyllde 12 år. För på sin 12 årsdag, om han hade varit snäll, så skulle han få en medaljong som hans mamma eftergav sig. Han smög in på natten och tog det. Oliver börja gå mot London, han lifta med en vagn som körde grisar, så han lukta gris när han var framme. När Oliver försökte snatta ett äpple kom Räven och tog ta i honom. Han erbjöd Oliver mat och logi hos en snäll gammal farbror. Oliver följde med Räven till Fagin, den snälla gamla farbrorn, och blev övervältad av mat och kläder.
Dom andra som bodde hos Fagin snattade så Fagin kunde köpa mat åt dom, dom försökte lära Oliver också men han tveka lite.

En dag skulle dom testa om oliver var bra, så dom gick till en bokhandel. Oliver försökte ta Mr Browlows fick ur, men han upptäckte det så räven sprang och tog det. Oliver blev anklagad för stöld, men miss Rose rädda Oliver i sista stunden på rättegången. Miss Rose erbjöd Oliver logi hemma hos henne och Mr Browlow, som Oliver testade. Men det tyckte inte Bill Sikes och Fagin om, så dom försökte komma på ett sätt att få tillbaka honom innan han tjallade. Oliver skulle gå och lämna Mr Browlows böcker, och då fick dom honom. Nancy tyckte att Oliver skulle få bo kvar hos Mr Browlow så hon gick till dom och bestämde en tid som Nancy skulle ge Oliver till Miss Rose och Mr Browlow. Men Bill Sikes fick reda på det och mörda Nancy. Men Räven visste också om det så han försökte få dit Oliver, men han sprang tillbaka för att hämta medaljongen, och då kom Fagin på honom och efter några minuter kom polisen också för Bills hund hade spårart upp huset där dom var. Bill tog upp Oliver på taket och när han skulle hoppa över till ett annat tak hade han snort in sig i ett rep så han hängde sig själv när han hopp...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Oliver Twist

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2007-05-10

    försök använda korrekt svenska

Källhänvisning

Inactive member [2003-09-18]   Oliver Twist
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2303 [2024-05-05]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×