Döda poeters sällskap

7 röster
12335 visningar
uppladdat: 2005-02-10
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Tre pojkar

Jag har tillsammans med min klass sett filmen ”Döda poeters sällskap” (1998), som är regisserad av Peter Weir. ”Döda poeters sällskap” handlar om hur en grupp elever som bor på en privatskola för bara pojkar påverkas av Mr Keatings utlärningsmetoder. Mr Keating är den nya läraren i Engelska som en gång i tiden gått på Welton som elev. Han var under den tiden medlem i Döda poeters sällskap.

Mr Keating använder sig av mycket underliga utlärningsmetoder som absolut inte stämde med skolans strikta principer. ”Carpe Diem” är Keatings motto i livet och just detta försöker han lära sina elever, att tänka själva och leva i nuet och göra vad de själva önskar, inte vad andra vill. Detta lyckades han väldigt bra med.
Mr Keating med sin bakgrund och sina undervisningsmetoder gör stora förändringar både i skolan och i pojkarnas privatliv.

Vi får vara med om en hel del bland eleverna i skolan. Efter att hört talas om att deras engelska lärare var med en poesi klubb som hette ”Döda poeters sällskap” bestämde de sig för att öppna en likadan klubb i indiangrottan, som låg en bit bort från skolan. Knox, Pitt, Cameron, Meeks ,Neil och Todd var dem som startade upp den nyligen återuppväckta döda poeters sällskap , där de alla träffades i grotta och läste poesi, rökte, drack och filosoferade.

Att vara självständig och att utnyttja dagen är två saker som Mr Keating lyckades väldigt bra i klassen.

Todd var en ny pojke som inte hade gått på skolan innan. Men hans storebror var en toppen elev med högsta betyg som hade gått ut skolan förra året. Så man hade stora krav på Todd eftersom att hans storebror var en väldigt duktig elev. Han bodde i samma rum som Neil och på så sett lärde han känna de andra pojkarna genom Neil. Todd skulle börja i samma klass som Neil och han skulle också ha Mr Keating i engelska. Todd var ingen aktiv person som gillade att prata och delta i diskussioner i klassen. Han var typen som var tyst och inte gillade läsa framför klassen. Man kunde se den stora osäkerheten hos honom i filmen när han satt tyst och gömde sig bland böckerna. Han ogillad även att stå framför klassen och prata. Detta trodde han inte att ingen skulle märka, men Mr Keating gjorde det klart och tydligt. Mr Keating hade gett klassen en läxa att skriva en egen poesi och sedan framföra den framför klassen. När dagen var inne bad Mr Keating Todd Andersson att komma fram, han hade svarat med att han inte hade hade gjort läxan. Keating tvingade fram honom framför klassen och bad honom läsa en dikt trots att han inte hade skrivit någon. Keating håller för hans ögon och ber honom bara säga vad han känner och ser i sitt inre, Tillslut så förlorar Todd all rädsla han har att tala inför andra och orden flödar ur honom som vatten. Todd som var den blyga människan förvandlades till en oblyg person. Hur Mr Keating gjorde det är svårt ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Döda poeters sällskap

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2006-04-30

    skiit bra ju

Källhänvisning

Inactive member [2005-02-10]   Döda poeters sällskap
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3533 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×