Punk

1 röster
10269 visningar
uppladdat: 2005-02-10
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Punk är en livsstil, en musikgenre och vissa ser det också som en politisk åsikt. Punk kan också vara en klädstil och ett sätt att vara, men måste man nitar och tuppkam för att få lyssna på punk, och kan man klä sig som en punkare utan att gilla musiken?


Punken i England under 70-talet såg inte alls likadan ut son den gjorde i Sverige under samma tidsperiod. Punken försvenskades och blev annorlunda. Punken har överlevt motgångar under flera decennier, och utvecklats olika. Punk betyder olika saker för olika människor, det kan vara ett sätt att vara annorlunda, att gå mot strömmen, det kan vara ett sätt att skriva, att klä sig eller att bete sig. En viktig del i punken är att följa sina åsikter och att kämpa mot någonting som man tycker är fel. Punken kan också anses vara konstig, oren eller rent av farlig.

Ett av de stora svenska punkbanden är Ebba Grön. Ett av de band som nog t o m haft svårt att få skivkontrakt idag, med arga texter om perversa politiker och förortsångest. Det mesta gick i snabbt punktempo.

Ett av de stora utländska punkbanden är Sex Pistols. De var mycket provokativa och de gick sin gen väg. De är mycket uppskattade än idag. Tre av de fyra medlemmarna lever än i dag, men en av dem knarkade ihjäl sig. Han hade tagit sig namnet Sid eftersom han blev biten av en hamster som hette just Sid.

Texterna är mycket viktiga inom punken. Det är viktigt med ett budskap. Man kan jämföra band som Sex Pistols eller Ebba Grön med andra som t.ex. Good Charlotte. Många ser Good Charlotte som ett punkband medan andra tycker att deras texter tyder på att de inte är ett punkband eftersom de inte har det ”punkiga budskapet”, därför ska det inte klassas som ett punkband. Detta trots att själva musiken låter ganska punkig.

<...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Punk

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2005-07-11

    det enda jag vill anmärka är a

Källhänvisning

Inactive member [2005-02-10]   Punk
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3568 [2024-05-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×