Tyst! Du är död!

2 röster
6664 visningar
uppladdat: 2005-02-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Handligen: Tyst! Du är död! Handlar om en praktikant som börjar jobba på Svergies Radio Nordost. En man med namnet Richard Malmström blir mördad och en del av boken går ut på vem det kan ha varit som mördade honom, för det var några som hade skäl till att döda honom.Tyst! Du är död! Är skriven av Katarina Mazetti, hon är även känd för att ha skrivit böcker som Grabben i graven brevid och En bok att älska.

Miljöbeskrivning: (Sid. 13) ”Det tar det tjugo minuter att skrapa fram ett litet titthål och yttlegare tjugo att skotta undan snön bakom bilen så att du kan backa ut den, och om den mot förmodan skulle starta kör du strax fast i drivan snösvängen slängt upp framför gårdsutfarten.” – Meningen tycker jag förklarar var i Sverige dem bor, vilket är på ett av dem kallare ställena.
(Sid. 30) ”Radio Nordost är inhyst i en köpmansgård från 1700-talet i centrala stan och det är alldeles för litet för vår verksamhet” – Meningen säger mycket om hur dem har det på jobbet. Dem jobbar i ett trångt och gammalt hus.

Personbeskrivning: (Bengt Sid. 13) ”Bengt är nyhetschef och hatar dej, för du är praktikant från journalist utbildningen.” - En bra beskrivning på hur chefen Bengt är.
(Bengt och Maria Sid. 14) ”Bengt har inte sitt liv till priset, säger han och dumpar dej på Maria Malmström, kallad MaMa”
(Maria Sid. 73) ”Barn har hon inte, men all sin outnyttjade 45-åriga moderlighet slösar hon som nådens sol över tilltufsade praktikanter, alkoholiserade och/eller nyskilda reportrar, utbrända producenter samt en lätt paranoid chef.”
(David Mård Sid. 14) ”Han är 29 år och eftersom han är man och hjälpligt ung utgår överheten från att han behärskar datortekniken fill fulländning.”
(Carina och David Sid. 15) ”Carina är Davids tjej och sitter i växeln, hon pikar på honom ofta för att inte ens har råd att bjuda henne på bio och finkänslighet är inte hennes grej.”
(Carina Sid. 15) ”Annars är väl Carina vad man vanligen kallar snäll: hon piper högt när hon ser artiklar i kvällspressen om handikappade barn eller vanskötta djur”

Spåket: (Sid. 15) ”MÄN så HÄMST” – Jag ser meningen som lite ovanlig dialekt, vilket det också är, norrländsk. Det var inte svårt att tolka språket, men jag känner inte igen det som ett språk jag använder med mina vänner.
(Sid. 125) ”Fega dej inte! Jag bjuder på mina tankar, var så god! Vad tänker jag på?” – Denna mening känner jag mig mer hemma vid, inga svåra ord som har gjorts om eller blivit till slangord.
Personen som sa detta var nog lite mer smartare än den förra.
(Sid 112) ”Nu har du fått för dej nåt igen Haqvin, du vet att jag gillar inte sånt där, jag gillart inte...”
- Här är vi tillbaka lite i den norrländska dialekten i dem tre sista orden. Det var inte svårt att förstå något här heller.

Mina åsikter: (Sid. 12)”Anta att du faktiskt vaknat av väckarklockan, INTE somnat om eller kvävts av din glädjelösa portion basmysli, inte spillt svart kaffe på din enda rena tröja, hittat båda skinnhandskarna och månadskortet och släpat dej mot busshållplatsen i god tid.” – Jag gillar meningen, den förklarar hur trött man är på morgonen. Dessa problem är väl något av dem saker många människor i världen stöter på dagligen, i alla fall nåt liknande.
(Sid. 24)”Richard främsta mobboffer här på stationen är annars Kerstin Vällivaara, kanalproducent och hans motsvarighet på eftermiddagarna.” - Meningen ogillade jag bara för att det verkar som om att många vet om att någon blir mobbad men ingen gör något åt det.
(Sid. 9)”På busshållplatsen försöker 42 personer samtidigt tränga sej in i kuren för att undslippa ishavsvinden som närmar sej stormstyrka.” – Jag tyckte meningen var lite komisk för man känn...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Tyst! Du är död!

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-02-11]   Tyst! Du är död!
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3708 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×