Moderaterna

4 röster
10021 visningar
uppladdat: 2005-12-05
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Skatter

Varför: Moderaterna anser att dagens höga skatter är en rundgång av pengar. De vill att man ska behålla mer av lönen och kunna bestämma själv vad man vill göra med den, för att öka individens frihet. Detta medför att människan arbetar hårdare när man känner att man får lön för mödan, efter som folk i grunden är bl.a. egoistiska och nyttomaximerande. Efter som att människan strävar efter att nå så stor framgång som möjligt kommer även välfärden i landet att öka.
Mål: Man vill öka välfärden i landet med hjälp av skattesänkningar. Individen ska klara sig på sina egna inkomster. Efter som människan även är rationell och logisk och därmed kommer att välja de vägar som leder till en god inkomst, vill man försöka minimera de statliga bidragen.
Medel: Bl.a. avskaffa fastighetsskatten, avskaffa inkomstskatten och skatter som gör det olönsamt att utbilda sig. Man vill att folk ska kunna bo kvar och att de inte ska dra sig för att vidare utbilda sig, detta hämmar tillväxten. ”Kan kakan växa snabbare får alla mer pengar”.
Ideologier: Moderaternas idéer om skatter grundar sig klart på ett liberalt tankesätt. Liberalismen anser att skatter begränsar individens valmöjligheter, och individens frihet är ju grundpelaren i denna ideologi.

Företagande

Varför: Ökat och fritt företagande skapar fler arbeten och ökad välfärd.
Mål: Man vill öka företagandet som i sin tur ökar välfärden och minska arbetslösheten. Moderaterna vill ha så lite lagstiftande som möjligt gällande företagande. Allt för att förenkla för folk att starta eget, om det är krångligt att starta upp, anställa och att avskeda folk, drar sig även många för att ta steget.
Medel: Det ska bli lättare att starta eget företag. Enklare att avskeda och anställa människor, efter som trygga jobb bara finns i företag som går bra, de kan aldrig lagstiftas fram. Det skall råda fri konkurrens, för att konsumenterna ska få den bästa varan. Ett företag som är framgångsrikt idag, behöver inte vara det om fem år. Det ska finnas en chans för alla på arbetsmarknaden att skapa sin egen välfärd, genom kloka satsningar. Man ska sänka företagsskatten. Avskaffa statligt ägande och privatisera företag som t ex Vattenfall och Systembolaget. Efter som staten stiftar lagar kring företagandet är det ju fel att de även ska äga företag. Man vill ha total marknadsekonomi (som även det är ett klart liberalistiskt tankesätt). Mer samarbete mellan Sverige och andra länder.
Ideologier: Även dessa idéer kopplar vi till ett liberalt tänkande. Liberalerna anser även att en fri och ökad handel i det egna landet och mellan gränserna minskar krigsrisken, efter som länderna blir mer beroende av varandra.

Rättsväsende

Varför: Ett starkt rättsväsende gör att individen känner sig trygg, och ökar därmed individens frihet.
Mål: Öka tryggheten och friheten i samhället. Man vill öka rättsväsendets resurser för att klara ut fler brott, och även satsa på förebyggande insatser för att minska ungdomsbrottsligheten. Man vill ha en nattväktarstat som ingriper först när det händer något, polisen ska alltid vara redo. Total frihet ska råda så länge det inte inkräktar på någon annans frihet, först när detta sker ska lagar och maktapparaten ingripa.
Medel: Öka polisens, domstolarnas och åklagarnas resurser. Man ska bekämpa den internationella brottsligheten genom at...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Moderaterna

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2006-04-03

    Väldigt bra analys av moderate

  • Inactive member 2012-03-14

    Det heter inte efter som utan EFTERSOM, du skrev fel på det minst 30 gånger.

Källhänvisning

Inactive member [2005-12-05]   Moderaterna
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4901 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×