Karaktärer i filmen Så som i Himmelen

6 röster
15201 visningar
uppladdat: 2006-03-14
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Karaktärer

Huvudrollen: Daniel
I anslaget förstod vi direkt att filmen skulle handla om en "mobbad pojke", en pojke med en dröm. Denna pojke Daniel Dalhnius, kom att utveckla hela sin karaktär. Ifrån att ha varit socialt okompitens och levt som en ensamvarg, till att lära sig leva livet. Daniel har huvudrollen i filmen, och hans rollperson är i ständigt sökande. Han vill finna "Musiken som öppnar folks hjärtan". Men eftersom hans sätt att leva sitt eget privatliv varit genom att tränga bort känslor, så tycktes han inte finna detta. Inte före han själv börjar komma i kontakt med sina känslor kan han förverkliga sin dröm. Hans kropp skriker efter att få utlopp av hans bortträngda känslor från barndomen. I filmen säger Daniel att han inte vet vad som fick honom att återvända till sin barndoms by. Troligen vet hans kropp om att det är där han kan komma i kontakt med sina känslor igen. Det gör han. Hans känsloliv tar en utvecklig från 0-100. Vilket också gör honom till filmens huvudroll. Vi ser honom först som mobbad och lite av en enstöring, för att sedan komma att bli en man som inte bara kan känna känslor. Utan även utrycka dem. (Tänker på scenen där han kommer springande till Lena och bara MÅSTE säga att han älskar henne.)
Den Drivande Karaktären: Siv
Siv har troligen alltid levt sitt liv på samma sätt. Hon har hittat sin plats i byn och gottar sig i andras bekymmer för att själv känna sig duktig. Innan Daniel kom till byn lede hon kören på samma sätt, varje gång. När hon får släppa en del av sin roll åt Daniel som blir den nya kantorn, rubbas hennes rutinmässiga liv. Siv är snabb med att fördöma människor, i tron om att då slippa bli fördömd själv. Mycket bitter i grund och botten och hennes karaktär ändras inte i filmen. Snarare så springer hon runt och försöker få människorna misstänksamma mot Daniel och andra eventuella hot hon kan uppleva.
Antagonisten- Även närmaste relation: Lena
Är en glad, öppen och drömmande kvinna. Rent symboliskt har Lena de karaktärsdrag som Daniel saknar. Hon hjälper honom att hitta levnadsglädjen. Lena är omtyckt av så gott som alla utom Siv. Siv finner Lena okristlig och skrämmande. Ibland framställs Lenas karaktär på ett lite naivt sätt. Troligen för att hon inte ska kännas mal placerade i byn. Dock ser vi en djupare sida av Lena mellan varven. Hon talar om byfånen Tore, försäljaren Arne, Olga och även de andra på ett sätt som känns väl placerat i filmen, då hon säger att hon "sett deras vingar".
3 Starka Sidoroller: Ingrid, Gabriella och Stig
Filmen bjuder på många sidoroller men de starkaste är dessa; Ingrid med sina till en början tysta konflikter till sin man. Det mest fachinerande i filmen är nog att trots all denna vrede under så många år, förvandlas hon inte till en bitter människa. Hon använder istället detta till att finna styrka. Stig som är byns präst. Troligen har han valt att blivet präst därför att hans pappa/morfar? Kanske var det. Eller för att det kändes enkelt och utstakat. För innebörden av religionen Kristendom är det troligen inte för. Stig är en människa som lever mer efter vad hon tror är rätt än vad han kanske känner är rätt. Stig för sig dock en släng av verkligheten och ser förhoppningsviss sanningen i vitögat. Gabriella lever ett förtryckt och destruktivt levnadssätt. Detta därför att hon saknar kraften att ensam göra något åt det. Kraften finner hon då Daniel skriver en sång till henne. Framför allt blir det nog synligt för Gabriellas man Conny att hon hittat denna styrka. Gabriella finner styrkan att lämna Conny. Dessa tre karaktärer följer egentligen samma personliga utveckling som Daniel.
Normen: Arne
Arne har en karaktär av samma utveckling från början till slut, men det är ofta hans handlingar i filmen som gör att filmen tar en annan utveckling.
Karaktärerna i filmen tä...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Karaktärer i filmen Så som i Himmelen

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2006-03-14]   Karaktärer i filmen Så som i Himmelen
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5845 [2024-04-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×