Charles Manson

1 röster
21345 visningar
uppladdat: 2002-11-14
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
CHARLES MANSON


PSYKOPAT!

ELLER INTE ?
Innehåll

1. Framsida
2. Innehållsförteckning
3. Inledning
4. Charles bakgrund
5-6. Mordvågen börjar
7-8 Bevis och straff
9. Sammanfattning
10. Källförteckning
Inledning

Jag började leta efter fakta om Göran Kropp. Men när jag närstan bara hittade om hans död och en massa bilder på honom så kändes det ganska meningslöst att skriva om honom. Så jag satte mig ner och tänkte en stund och kom på att jag kunde skriva om Charles Manson. Jag vill veta mer om Charles än vad jag redan vet för att det kan vara lite kul att veta lite grann om honom. Det är ju inte så många som vet vem han var. Fast alla vill väl heller inte veta vem han var, för att de lever kanske bättre då. Så nästa stund satt jag vid en dator och letade efter information om Charles. Rätt som det var så hittade jag sidan jag letade efter. Jag skrev ut sidorna och satte mig ner och läste. När jag läst klart så tänkte jag för mig själv vilket underligt liv. Men alla lever inte det perfekta livet. Jag satte mig ner och började skriva ner det som enligt mig var viktigt. Med mitt arbete vill jag få veta varför Charles blev massmördare. Jag vill även veta varför han fick sitt straff med tanke på att han inte var närvarande vid mordet han blev dömd för.
Charles bakgrund

Charles Manson föddes i Kentucky år 1934. Han var inte precis välkommen till världen eftersom han var ett oväntat barn till en prostituerad. Hans barndom var liksom många andra seriemördares Inte något vidare underbar. Charles mamma bytte en gång bort honom mot ett pack med öl. Charles fick också stå ut med att mamman tog hem kunder till huset. Han hade en farbror som tvingade honom att gå till skolan med en utmanande uniform så att han skulle lära sig att vara en man. Charles var ett väldigt klent barn och blev ofta utnyttjad. Han ägnade sig åt prostitution och drack stora mängder alkohol. När Charles var omkring 18 år blev han instängd på anstalt för bilstöld och för att han hade stulit pengar. Han var dels allmänt känd som homosexuell. När Charles blev frisläppt år 1964 så gifte han sig och skaffade barn men det dröjde inte innan han skilde sig. Charles lärde sig inte något första gången han blev fängslad utan fortsatte på det som han var duktig på det vill säga att stjäla bilar. Charles åkte in i fängelse ännu en gång. Där han lärde sig lite om hur man rånar banker av en kille vid namn Alvin (Kreepy) Kalvin. Innan Charles hade fyllt 35 år så hade han suttit i fängelse hälften av sitt liv. När han senare släpptes fri 1967 så åkte Charles omkring. Charles hamnade senare i San Francisco precis i tid för att hinna uppleva kärleks sommaren. Han var inte dummare än att han förförde ett stort antal lite splittrade flower power flickor. Han fick också det prestigefulla smeknamnet Guden av knull.

Charles samlade ihop en fin lite kull av flickor som såg honom som en ny messias. Charles bytte ut rättigheterna till en av hans låtar mot en buss som hans kära flickor gärna målade svart. Sedan körde de igenom hela västra USA där de dessutom plockade upp alla drägg de kunde hitta. Tråkigt nog så var inte bussen av högsta kvalitet så den gick sönder när de nått norra L.A. Hela sällskapet gjorde sig hemmastadda på en farm. Charles gäng växte hela tiden och var upp i ca 30 unga flickor och den växte hela tiden. I början på vistelsen härjade Flower Power konceptet där Charles hade förmånen att ha en ny tjej varje kväll. Alla var påverkade av droger större delen av dygnet och de satt vid lägerelden och såg på solnedgången tillsammans. De var inte speciellt kräsna när det gällde mat med tanke på att de rotade i soptunnor för mat och snattade om något annat behövdes. De samarbetade också med andra sammanslutningar som ägnade sig åt satanism och motorcykel åkande. De utförde i dessa gäng då och då rituella mord för att hålla moralen uppe. Charles var inte den som tänkte sig för direkt eftersom han trodde att han och hans så kallade sekt skulle ta över jorden.

Mordvågen börjar

En musikproducent vid namnet Terry Melcher var en av många som hade avvisat Charles som musiker. Under tiden för avvisandet så flyttade Terry från sitt hus på Cielo Drive och sålde det till en man vid namn Roman Polanski. Roman hade även en gravid fru vid namn Sharon Tate. Charles började bli smått desperat och gick därför till adressen med hopp om att kunna övertyga Terry. Men oturligt nog så hade han flyttat vilket inte gjorde Charles på bättre humör. Han blev inte heller lyckligare av dom som för närvarande bodde där behandlade honom som skit. Så när Charles tyckte att det var dags för en mordvåg så visste han precis vart han skulle gå. Men trots att Charles hatade paret så oerhört mycket så begicks det första mordet på en man vid namnet Gary Hinman. Gary var nämligen en musiker som var rik. De lydiga gängmedlemmarna Susan, Marie och Bobby skickades till Garys hem för att få honom att gå med på deras förslag. Efter att gängmedlemmarna torterat Gary i ungefär 6 timmar så gick han med på att ge gänget pengar. Man kontaktade då Charles och en anan gängmedlem vid namn Bruce Davis om detta och de kom till platsen. De försökte få honom att samarbeta men Gary vägrade ännu en gång. Charles sa då till Bobby.
Du vet vad du ska göra, han är inget att ha, döda honom.
Bobby knivhögg Gary och skrev sedan med hans blod Political Piggy på väggen. Detta gjordes för att avleda uppmärksamheten till gänget och istället få det att se ut som det var ett verk av Svarta Pantrarna som var ett annat gäng i staden. Bobby var konstant hög och han trodde på satan vilket inte var något positivt under ritualmorden.

Nästa stopp gjorde gängmedlemmarna vid Cielo Drive. Charles skickade antagligen iväg Watson, Atkins, Krenwinkel och Kasabian för att göra grov jobbet. Ett blodbad uppstod då medlemmarna åkte dit beväpnade med knivar och pistoler. Gängmedlemmarna slaktade rent utav de som befann sig i huset. De som befann sig i huset var Steve Parent, Abigail Folger, Voityck Frykowski, Jay Sebring och den gravida hustrun Sharon Tate. Efter morden så beordrades troligtvis Susan att gå in igen och skriva någonting som skulle ge världen en chock. Susan var inte sen utan gick in igen och skrev med en handduk PIG med Tates blod. Susan som troligtvis inte var fullt frisk (psykiskt) funderade på om hon skulle skära ut Tates foster och ge det till Charles inlindad i en handduk, vad stolt Charles skulle bli då tänkte hon för sig själv. Hon funderade även på om hon skulle skära ut hjärtat på babyn och äta det eller kanske rent utav grilla ungen. Som tur var så genomförde hon aldrig sina råa tankar. Watson var den som dödade de flesta personerna på Cielo Drive med sin kniv.Abigail Folger knivskars med ca 30 st knivhugg, Voityck Frykowski sköts med två pistolskott och knivskars med ca 50 st knivhugg, Jay Sebring sköts två gånger och knivskars med ca 10 st knivhugg, Steven Parent sköts tre gånger, Sharon Tate knivskars ca 15 gånger. Charles tyckte personligen att de senaste morden var en aningen grisiga, så han bestämde sig för att följa med sin så kallade mordstyrka och visa dem hur det skall gå till. Efter att de vandrat omkring en stund så hamnade de i Los Feliz området där de gick in i ett snabbköp, som tillhörde Leno LaBianca och hans fru Rosemary. Efter att Charles själv bundit paret så sade han troligt vis till någon av Leslie och Patricia att ta livet av dem. De känslolösa medlemmarna mördade dem och skrev på väggen med deras blod Araise, och Death to all pigs på ytterdörren. Dessutom skrev de Helter Skelter på ett av kylskåpen. Helter skelter är en låt av The Beatles. Efter mordet duschade de och åt vattenmelon och sedan liftade de hem. Men innan de åkte så karvade Patricia in ordet WAR på magen på LaBianca med en gaffel som satt kvar nedstucken i magen på honom dagen efter när polisen fann paret.

Charles som inte ville tolkas som dum åkte till en bensinstation i ett svartbebott område i närheten för att lämna LaBiancas plånbok på toaletten. På detta sett hoppades han att polisen skulle tro att det var ett rasistbrott. Sista mordet innan de blev arresterade begicks på en kille vid namn Shorty Shea. Han bodde på deras ranch och han visste tydligen för mycket om morden. Han blev rituellt mördad och begravd vid ranchen. Gänget åkte sedan till en annan ranch vid namn Barker Ranch. Där skulle Charles lära medlemmarna hur djur gör för att överleva. De roade sig också med att leka någon sorts version av öken krig. Vistelsen varade inte allt för länge eftersom polisen kom och grep hela gänget för att det bränt upp en parkövervakares utrustning. När de väl hamnat i fängelse så kunde inte Susan hålla munnen stängd utan talade om för sin cellkamrat om morden på den vägen fick polisen reda på det mesta.Bevis och straff

Charles försökte på alla sätt försvara sig i rätten trots han var med i media en hel del. Han ville starta ett företag så att han och de andra gängmedlemmarna kunde betala advokaterna. Gänget som kallade sig själva för familj skulle kalla sig för The family of infinite soul. Inc. 8 dagar efter medlemmarnas dom försvann deras advokat under oförklarliga omständigheter. Han hittades mördad efter 5 månader. Under en tid av rättegångsperioden så ristade de anklagade medlemmarna in ett X i pannan på sig själva det stod för att de höll sig utanför samhället. 1971 dömdes sju av medlemmarna till dödsstraff men det avskaffades redan 1972. Charles dömdes för dubbelmord men det bevisades aldrig riktigt att han var närvarande vid något av morden. Gänget var antagligen skyldiga till ett stort antal andra mord som utfördes före och efter Charles fängelsedom. En av gängmedlemmarna Squeky Fromme försökte mörda presidenten som då var Gerald Ford. Det tog mellan ett och två år att klara ut rättegången mot de inblandade och det berodde mycket på att hela utredningen var så klövigt utförd. De två poliskårer som jobbade med de två fallen var Los Angeles Sheriffs Office på LaBianca mordet och Los Angeles Police Department på Tate mordet. Kommunikationen mellan dessa två kårer var som i Jack The Ripper fallet. värdelöst.

Istället för att samarbeta så jobbade de med sina egna utredningar som inte gick något vidare bra eller fort. LAPD sa i ett uttalande till media att det inte fanns någon vidare klar anknytning mellan de två morden. Polismännen vid morden hade antagligen aldrig sett något så fruktansvärt och de klarade nog inte av att göra de saker de skulle på det sätt som var nödvändigt för att inte förstöra bevis. Poliserna misslyckades i insamlingen av bevis vid mordplatserna vilket påverkade rättegången och för de inblandade. Poliserna vid Tate mordet tog ut lakan från en garderob för att täcka över liken när de en vecka senare fanns lakanet som legat över Abigail Folger fortfarande kvar på platsen de lagt den på. Man skickade också kropparna till labbet för en noggrannare undersökning och det var inte så smart när det gällde att samla ihop bevis. En av polismännen vid platsen för Tate modet var så Oprofessionell att han istället för att säkra platsen till utr...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Charles Manson

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2007-10-16

    har du dyslexi?

  • Inactive member 2009-01-21

    Mycket bra arbete, men jag skulle gärna vilja veta lite mer om Manson, han gjorde ju faktiskt en del BRA SAKER, men det är lite svårt att hitta fakta om dom sakerna; media har nästan inte skrivit något alls om på den punkten. Hursomhelst, bra jobbat!

Källhänvisning

Inactive member [2002-11-14]   Charles Manson
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=1184 [2024-06-21]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×