Andra Världskriget - Vapen och Teknik

28 röster
36100 visningar
uppladdat: 2004-06-21
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Båt Minor
Minor användes under både första och andra världskriget. Det finns olika sorters minor. Först använde man kontaktminan som utlöstes vid direktkontakt med båtens skrov. Sen kom avståndsminan som utlöstes under båten med hjälp av att magnetismen ändras när båten åker ovanför den. Inte långt efter kom den akustiska minan som också utlöstes på avstånd. Det sista utvecklingssteget för minan under andra världskriget var tryckminan, men den användes aldrig för att tyskarna inte skulle råka åka på dom själva.

Atombomben
Projektets kodnamn var Manhattanprojektet. Man använde sig av två metoder för att skapa en superkritisk massa av uranium-235 eller plutonium. Den ena metoden gick ut på att man ”sköt” en viss massa uran-235 mot en annan, då en superkritisk massa bildades och utlöste en kedjereaktion. Den andra metoden gick ut på att omge ett stycke plutonium med ett högexplosivt ämne. När man detonerade det högexplosiva ämnet trycktes plutoniumet ihop och en superkritisk massa erhölls. Man släppte en atombomb i Hiroshima och nästan hela staden jämnades med marken, men japanerna gav inte upp så USA släppte en till.

Bazookan
Bazookan uppfanns av Robert H Goddard på 1920 talet. Den bestod av ett lättmetalls rör man hade på axeln. Från röret kunde man avfyra en stabiliserad raket. År 1942 återvände forskarna till idén och bazookan blev ett viktigt antitank vapen.

Kamikaze attacker
År 1944 skapade Amiralen Takijiro Onishi speciella attackerings grupper av självmords bombande piloter kända som kamikazes. Unga män var inspirerade och önskade att dö för sitt land. Piloterna var tränade i ungefär en vecka att flyga sina modifierade Mitsubishi A6M plan.

V-2 Raketen
V-2 Raketen uppfanns av Wernher van Braun, Walter Dornberger och Hermann Oberth. Den första V-2an användes i september år 1944. Den hade 1 ton stridsspets och var 14 meter lång. Den kunde flyga snabbt och gick inte att stoppa när den väl avfyrats. Över 5000 V-2or avfyrades mot Storbritannien, fast bara 1100 av nådde fram till sitt mål. 2724 dog och 6000 blev allvarligt skadade.

Radiostyrda Bomber
Tyska forskare började med att experimentera med radiostyrda bomber innan det andra världskriget började. Den första radiostyrda bomben Fritz-X användes september år 1943. Den 1,4 ton tunga pansargenomborrande bomben hade små vingar och en ”svans” där radiostyrningen låg. Den hade en räckvidd på 8 engelska mil och var så snabb att fienden inte kunde stoppa dom.

Eldkastare
Eldkastare var fyllda med brandfarliga ämnen, som sprutades genom ett munstycke, och en gnista som tände på bränslet och orsakade en låga.

-------------------------------------------------

Det här var bara några av vapnen som användes i andra världskriget. Det fanns många olika tekniker som användes som t.ex. att de släppte metallremsor som störde ut radar osv. Andra världskriget varade under 6 långa år. Atombomben var nog det värsta vapnet de använde under andra världskriget eftersom det var så många som dog av den. Det fanns ca 60 olika vapen och tekniker som användes under andra världskriget. Något som inte är så bra är att det finns minor kvar i vissa vatten. Eldkastare tror jag användes för att bränna ner hus och sånt. Sverige var neutralt under andra världskriget. Efter ett sånt här hemskt krig med många fruktansvärda vapen borde de...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Andra Världskriget - Vapen och Teknik

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2004-06-21]   Andra Världskriget - Vapen och Teknik
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3216 [2024-06-20]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×