Bildanalys

4 röster
17748 visningar
uppladdat: 2005-04-08
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Min bild är ju som sagt ett fotografi. Fotografiet föreställer Trapholts museum i danmark. Bilden visar den del som kallas Villa Trapholt sett från utsidan, med en rabatt i förgrunden och ett träd i bakgrunden. Det är en ganska mysig bild med en lugn och trygg stämning, tycker jag. Man skulle kunna tänka sig lite fågelkvitter till. Jag får en skön och somrig känsla när jag tittar på den, så musiken som passar till är lugn, glad och somrig med lite sång.

Om museet!
Trapholts museum ligger i ett naturskönt område, med utsikt över Kolding fjord. Det invigdes 1988 och är ganska välbesökt. Trapholt innehåller mycket; till exempel ett möbelmuseum med modern dansk möbeldesign, en omfattande samling dansk bildkonst, en skulpturpark, olika utställningar som varierar, ett café och en liten butik med bland annat affischer. Museet är 6500 kvm stort , med 2500 kvm utställningsyta.

Museets arkitektur är en attraktion i sig. Uppbyggda kring den centrala museigården ligger de fina utställningslokalerna och det spännande underjordiska möbelmuseet. Grundelementet i arkitekturen är den långa muren som delar parken i en västlig och östlig del. De nya byggnaderna ligger på västra sidan om muren. Muren är inspirerad av konstnären Christos projekt Running Fence, från 1972. Arkitekterna är Boje Lundgaard och Bente Aude, Belysningsarkitekt är Sophus Frandsen och landskapsarkitekt Svend Kirkegaard.

Villa Trapholt, som syns på min bild, är en av de äldsta delarna i museet. Huset är ritat av den holländske arkitekten A.P Smiths (1881-1957). Och uppfördes 1934 som ett sommarställe åt ett danskt par. Det byggdes i en stil som var populär då, med stora panoramafönster, takterrass och ett platt tak. Efter några år byggdes det om till heltidsboende. I samband med det ändrades också stilen på huset, som fick en så kallad ”cottage style” . Det förenklades mycket och man...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bildanalys

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-04-08]   Bildanalys
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3864 [2023-01-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×