Religion

1 röster
9897 visningar
uppladdat: 2005-11-04
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Min egen livsåskådning


Min uppfattning på olika religioner varierar, Jag har ingen trosuppfattning och tar avstånd från de olika religionerna eftersom jag inte har hittat någonting som ”passar” mig. Jag är en mer visuell person, jag tror på det när jag ser det. Jag skulle i vissa fall känna mig mer kristen än någon annan religion det är den religionen som står närmast än någon annan religion.
Men de stora brister som finns i kristendomen får mig att bli ännu svårare att bli övertygad, och det faktum att de som skrev bibeln faktiskt trodde jorden var rund!

Med brister menar jag att det är så mycket som inte är bevisat och stora hopp i historien vad gjorde ”Jesus” om det nu fanns en sådan under tiden som inte dokumenteras? Var inte anledningen till att ”Gud” skickade sin ende son till jorden att bevisa att gud fanns? Eller har jag fel? Jag har i alla fall denna uppfattning. Jag ska inte påstå att Gud och Jesus inte existerar men det låter mer som ett påhitt för människan att söka tröst och frälsning vid dåliga tider.

Men hur kommer det sig då att närmare 70-80% i världen har kristendomen till religion och kyrkor står runt om i världen för kristiskt syfte? Jag tror att det fanns en person för tvåtusenfem år sedan, men jag tror inte att det var varken guds son eller att han kunde gå på vatten. Min uppfattning är den att denna person upplyste folk någon slags filosof någonting som fick han att märkas och skrivas om även idag. Vad exakt denna person skulle ha gjort vet jag inte men jag tror att någonting gick väldigt fel i översättningen till idag.

Mycket har ändrats på vägen med skrift till idag. Jag tror inte att dagens kristendom såg ut som för tvåtusen år sedan även om det finns ”dokumenterat”! Folk har kritiserat kristendomen sedan den kom till och DET tror jag på!


Som sagt så tror jag ju inte på någon religion överhuvudtaget men jag kan samtidigt känna närhet och tröst något slags hopp i kristendomen. Avslutningsvis kan jag säga att jag tar dagen som den kommer och ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Religion

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-11-04]   Religion
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4848 [2024-03-03]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×