Gladiator

4 röster
10196 visningar
uppladdat: 2005-12-05
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Filmen börjar med ett slag vid Germanien. Generalen Maximus leder den romerska armen mot de germanska barbarerna, kejsaren Marcus Aurelius övervakar slaget. Romarna vinner och Maximus ser framemot att komma hem till sin familj och sin gård. Efter slaget kommer kejsarens barn, Lucilla som haft en romans med Maximus en gång i tiden, och den maktlystne Commodus för att få träffa sin far. Commodus tror att hans far ska överlämna tronen åt honom.
Men Marcus har funderat över sin regerings tid, och han har kommit fram till att Rom ska bli en republik igen och mannen för att göra det är inte Commodus. Han vill att Maximus, som varit som en son för honom tillfälligt ska bli kejsare och att han ska göra Rom till en republik och ge makten till folket och senaten igen. Maximus svarar ja. Men den äregirige Commodus vägrar gå med på det och dödar sin far innan nyheten sprids om att Maximus ska bli kejsaren Marcus ersättare. Maximus vägrar ställa sig på den nya kejsarens sida, och Commudus blir så förargad att han beordrar att Maximus och hans familj ska bli avrättade. Med nöd och näppe kommer Maximus undan och beger sig hemåt för att rädda sin familj, men han kommer för sent. Hans son och fru har korsfästs och bränts.

Maximus är skadad och svimmar, och när han vaknar igen har han blivit tillfångatagen som slav. Han säljs som slav till Antonius Proximus som har en gladiator ”trupp” i en av Roms provinser,och han blir tränad till gladiator. Maximus blir en överlägsen gladiator eftersom han är van vid att slåss. I Rom ordnar Commodus 150 dagars ”spel” i Colosseum till ära av sin döda far. Proximus bestämmer sig för att resa dit med sina gladiatorer. Commodus inser att Maximus har överlevt och försöker döda honom genom att låta honom möta Tigris en av imperiets bästa gladiator, men Maximus överlever. Lucilla står inte ut med att ha Commudus (som är förälskad i sin egen syster) som sin kejsare. Hon fruktar för sin son Lucius och folkets säkerhet. Hon ordnar ett möte med en av stadens senatorer Graccus och Maximus. Dom kommer fram till att senatorn Graccus ska köpa fri Maximus. Med hjälp av Maximus tjänare och Maximus anhängare/arme ska de gå in i staden och döda Commodus. Men planen misslyckas dom blir avslöjade av kejsaren, Graccus blir anhållen och Maximus tjänare blir hängd och Lucilla blir hotad med att hennes son dör om hon inte ”älskar” Commodus som han alltid ”älskat” henne eller om hon försöker med någonting mot hans vilja. Commodus blir väldigt arg på Maximus och utmanar Maximus på en tvekamp på liv och död. Men innan tvekampen så sticker Commodus Maximus i bröstet med en kniv, och döljer det med en brynja. Maximus vinner med nöd och näppe över Commodus men dör själv av dom svåra skadorna. Maximus var inte rädd fö...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Gladiator

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-12-05]   Gladiator
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4938 [2024-04-25]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×