Skönhet kommer inifrån

2 röster
7480 visningar
uppladdat: 2006-09-28
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Tror du på evig skönhet? De flesta hade antagligen svarat nej på den frågan men med dagens utveckling av skönhetsidealet blir svaret motsattsen. Skönhet kommer inifrån och utsidan ska inte putsas för att du har ett komplex som egentligen sitter på insidan.

Det blir allt vanligare och vanligare att folk går och plastikoperar sig. Till slut leder det till att det kanske blir lika vanligt som ett tandläkarbesök. Många drömmer om att kanske få en perfekt näsa eller smalare lår. Det är en sådan enkel åtgärd att nästan vemsomhelst har tillgång till det, bara man har pengarna. Artister, filmstjärnor och andra förbilder ändrar, fixar, rättar till och drar in fel på sin kropp vilket leder till att barn och ungdomar får fel uppfattning om hur människan ska se ut vilket ger fel signaler om hur kroppsidealen ska vara.

Undersökningar visar på att varje år görs det något sorts av plastikoperation och detta är enbart av estektiska skäl. Antalet ökar och det största intresset ligger hos kvinnor som är trettio år eller yngre. Hos männen är det en av tio män som kan tänka sig att ändra sin kropp med hjälp av plastikkirugi, detta är också en ökning på cirka 150 procent jämfört med förra året. Media spelar en stor roll i detta. Vi ser kändisar springa runt med onaturligt stora bröst i dokusåpor vilket uppmuntras hela tiden eftersom intriger och blonda storbystade tjejer vinner tittarsiffror.

Alla kirugiska ingrepp innebär även en stor hälsorisk. Sår, ärrbildningar, infektioner, blödningar och liknande är saker som inträffar när man gör en operation även om den handlar om skönhet. Vid fettsugning kan magen börja ruttna och du kan även få lös hud hängande. När du gör en bröstoperation med hjälp av silikoninlägg måste man byta ut dem efter 10 till 15 år. Annars är risken stor att inläggen hårdnar och i värsta fall spricker. Du kan även förlora känseln helt i ett visst område där ingreppet har varit. I vissa fall finns det dokumenterat att de som gjort plastikoperationer i ansiktet har fått allvarliga skador. Skulle du riskera ditt liv för en liten skönhetsdeffekt?

Jag tycker inte skönhetsoperationer borde vara ett fritt val. De flesta som vill göra en plastikoperation är inte nöjda med ett visst fel på sin kropp. Felet är heller inte oftast fysiskt utan mer psykiskt och personen i fråga är mer behov av psykologiskt stöd. Det finns människor som varit med om fruktansvärda bilolyckor eller liknande som behöver hjälp med kirurgisk väg. Det finns människor som blivit av med en hand eller ett ben som behöver all hjälp de kan få. Detta görs för att rädda en människas liv inte för att försköna ett ansikte eller en kropp som är helt norma...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Skönhet kommer inifrån

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2007-05-29

    mkt bra arbete

Källhänvisning

Inactive member [2006-09-28]   Skönhet kommer inifrån
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6809 [2024-05-18]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×